Prorodinný balíček

• 2. 1. 2009 13:17

Snažím se prohrabat všemi změnami, které budou ve mzdovém účetnictví platit od zač. r. 2009 (tedy i těmi, které byly schváleny v posledních dnech loňského roku). Není mi jasný pojem: Otcovské - jakým dokladem se žádá? To je na to zvláštní tiskopis? Nebo jen otec nějakým způsobem písemně požádá, předá zam-teli a OSSZ zaplatí? Musí dát vědět zam-teli předem, že bude o volno žádat nebo může nastoupit, aniž by dal předem vědět? Píší, že se poskytne (bude platit) toto volno v délce 1 týdne - to se myslí 7 kal. dnů?
    Jakým způsobem si zam-tel uplatní slevu 1500 Kč, pokud bude podporovat částeně prac. úvazky? (Komu a v jaké délce musí být úvazky sjednány,aby tento nárok vznikl - to je vše na www.mpsv.cz/cs/6031 - je tam i o miniškolkách apod.)

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 2. 1. 2009 14:27

xy5

Re: Prorodinný balíček
      já se omlouvám, to nejdůležitější mi tam uniklo, že to je teprve v návrhu a teprve to musí poslanci schválit
      já jsem se lekla, že už je to schválené

• 3. 1. 2009 15:59

beta (neregistrovaný)

Re: Prorodinný balíček
      to je skutečně jen návrh, který vláda na svém zasedání schválila 19.11.08 jako tzv. Soubor prorodinných opatření a tento musí projít ještě celým legislativním procesem, připomínkovým řízením atd. Vláda tímhle "opatřením" jen vyjádřila směr, kterým se chce ubírat, prý ...

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).