Ukončení PP na dobu určitou a PPM

• (neregistrovaný)

2. 1. 2009 16:24

31. 12. 2008 mi skončil pp na dobu určitou, jsem v pracovní neschopnosti s rizikovým těhotenstvím a 2. 2. budu nastupovat na PPM. Zápočťák mi vystaví příští týden. Chci se zeptat, musím se někde nahlásit - ÚP a co a kdy nahlásit zdravotní pojišťovně.
    Děkuji

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 2. 1. 2009 17:27

Hela (neregistrovaný)

Re: Ukončení PP na dobu určitou a PPM
      Pokud jste malá organizace,tak vám sice ZL vystaví tam,kde jste pracovala,ale zůstáváte nadále v neschopnosti,ZL by měl zůstat na sociálce a až skončíte nemocenskou,tak vám ZL opravený o délku nemoci dá sociálka,pokud máte nárok na mateřskou,tu vám bude vyplácet také sociálka,pokud nemáte nárok,tak po skončení nemoci požádáte o podporu v mateřství svůj úřad podle trvalého bydliště.
      Protože jste zřejmě nastoupila na nemocenskou v loňském roce,postupuje se podle pravidel loňského roku.
      Takže pokud jste byla velká organizace,tak vás povede ve stavu váš zaměstnavatel bez ohledu,že vám skončil pracovní poměr-.

• 2. 1. 2009 17:49

xy5

Re: Ukončení PP na dobu určitou a PPM
      zápočtový list dostáváte při ukonč. PP, ale protože jste v PN, tak se na ÚP nemůžete zaevidovat
      až ukončíte PN, bude Vám vydána příloha k záp. listu o promaroděných dnech
      ND budete dostávat dle starých pravidel - pokud jste pracovala ve velké organizaci, tak od zam-tele, pokud v malé organizaci, tak od OSSZ
      PPM už bude vyplácet OSSZ
      doklady ale musíte předávat zam-teli a ten je na OSSZ předá

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).