Re: Zápočtový list pro za-nce s prac. úr
ELDP jste vystavila do určité doby, nyní musíte na zbytek roku vystavit další (v součtu ty oba ELDP musí dát celkem 366 KD - r. 2008 byl přestupný a také v součtu musí dát celkově sumu, kolik máte na mzdovém listu VZ SP a také celkově musí být správný počet vyl. dob)
zápočtový list - do loňského roku se prac. úraz na příloze k ZL (evidence nemocí) nepsal, ale prý má být nějaká změna v tomto od r. 2009 (abych pravdu řekla, tak já vůbec nevím, jak to teď s tím potvrzováním nemocí bude - když už nejsme velká organizace a nemocenské se budou vyplácet přes OSSZ, ale ještě budou dobíhat nemocenské z r. 2008, které budeme vyplácet přes firmu) asi v tom bude po nějakou dobu pěkný binec
Re: Zápočtový list pro za-nce s prac. úr
ano ELDP jsem opravdu vystavila do určitého data (příslušného měsíce) jak si to přála OSSZ a ten zbytek mi tam opravdu chybí.souhlasím s vámi,že součet musí souhlasit,vím,že byl přestupný rok (366 dní) v roce 2008 se postupuje (podle mého)dle pokynů od 1.1.2004.jiné pokyny jsem nenašla.od roku 2009 to bude jinak.
už jsem četla metodický pokyny pro vyplňování ELDP pro rok 2009 a tam ten prac.úraz není rozepsán na dvou řádcích,ale pouze na jednom. jde v tom příkladu o úraz, který spadá do jednoho roku a nepřechází právě (jako mě) do dvou let.chápete mě???
Takže ten zbytek roku 2008 (např. 2 měsíce) uvedu na dalším ELDP pro tyto za-nce s prac. úrazem a už na něm nebudu uvádět tu předchozí dobu (tu kterou jsem OSSZ už zaslala?) chápu to dobře? dík
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Více jak 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
2. 1. 2009 19:08
Dobrý den, prosím o radu, pokud jsem v roce 2008 vystavila ELDP pro za-nce, kteří ho potřebovali, protože žádali od OSSZ buď ČID nebo PID musím do 30.4.2009 vystavit ještě další, nový ELDP? pokud ano,bude rozepsáno dvouma řádkama? na prvním část roku a na druhém další část? díky.