Soukr. živ. a důchod. poj. uplat.při RZ

• (neregistrovaný)

2. 1. 2009 20:04

Dobrý den, prosím o radu, v roce 2008 jsem dala výpověď pojišťovně,u které jsem měla uzavřenou smlouvu na živ. poj. a také druhé poj. kde jsem měla důch. pojištění, samozřejmě,že jsem založila nové smlouvy, ale před tím dva roky jsem si z těch starých smluv uplatňovala ve společném zdanění manželů odpočty. tento rok si budu muset provést sama RZ, chci tyto odpočty dodanit, kam se obrátit,abych věděla z jakých částek mám dodatečně dodanit? zjistím to na příslušném FÚ? poradí mi také kam tyto příjmy zahrnout? zda do ostatních příjmů § 10.díky moc

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 3. 1. 2009 22:13

Renata (neregistrovaný)

Re: soukr. živ. a důchod. poj. uplat.při
      ano,budete uvádět do ostatních příjmů §10, zkuste se zeptat v těch pojišťovnách, kde jste ty smlouvy měla a rušila, myslela bych si, že oni vám mohou vystavit doklad o zaplaceném pojistném v minulých letech

• 7. 1. 2009 13:40

MV (neregistrovaný)

Re: soukr. živ. a důchod. poj. uplat.při
      Mám podobný problém.

Chci dát výpověď ŽP, ale nevím kolik mám přiznat.

Jde zjistit na fin. úřadě, kolik Kč jsem uplatnil jako odpočet ŽP ?

Jde o to, že přiznání za 2001 - 2004 dělal zaměstnavatel, přiznání za 2005-2007 jsem dělal já (kvůli společnému zdanění) a přiznání od roku 2008 bude dělat zase zaměstnavatel (resp. externí firma). Bohužel si nejsem jistý, jestli jsem odpočet uplatnil v roce 2001.

A také by mě zajímalo, jak má vypadat doklad pro mzd. účtárnu, ve kterém bych uvedl, kolik Kč mi mají přičíst do DP kvůli zrušení pojistky.

Děkuji předem za odpovědi

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).