Re: soukr. živ. a důchod. poj. uplat.při
Mám podobný problém.
Chci dát výpověď ŽP, ale nevím kolik mám přiznat.
Jde zjistit na fin. úřadě, kolik Kč jsem uplatnil jako odpočet ŽP ?
Jde o to, že přiznání za 2001 - 2004 dělal zaměstnavatel, přiznání za 2005-2007 jsem dělal já (kvůli společnému zdanění) a přiznání od roku 2008 bude dělat zase zaměstnavatel (resp. externí firma). Bohužel si nejsem jistý, jestli jsem odpočet uplatnil v roce 2001.
A také by mě zajímalo, jak má vypadat doklad pro mzd. účtárnu, ve kterém bych uvedl, kolik Kč mi mají přičíst do DP kvůli zrušení pojistky.
Děkuji předem za odpovědi
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Více jak 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
2. 1. 2009 20:04
Dobrý den, prosím o radu, v roce 2008 jsem dala výpověď pojišťovně,u které jsem měla uzavřenou smlouvu na živ. poj. a také druhé poj. kde jsem měla důch. pojištění, samozřejmě,že jsem založila nové smlouvy, ale před tím dva roky jsem si z těch starých smluv uplatňovala ve společném zdanění manželů odpočty. tento rok si budu muset provést sama RZ, chci tyto odpočty dodanit, kam se obrátit,abych věděla z jakých částek mám dodatečně dodanit? zjistím to na příslušném FÚ? poradí mi také kam tyto příjmy zahrnout? zda do ostatních příjmů § 10.díky moc