Re: Podpora v nezaměstnanosti
v únoru Vám nemůže končit 4 letá mateřská dovolená, protože mateřská dovolená je po dobu 28 týdnů, pak jste měla požádat zam-tele o rodič. dovolenou (ta je MAXIMÁLNÉ do 3 let dítěte) a pak jste měla nastoupit zpět do zaměstnání
pokud jste nenastoupila zpět do zaměstnání, potom jste měla požádat o neplacené volno (třeba do 4 let dítěte) - to ale není povinen zam-tel umožnit čerpat, je to jen na jeho zvážení, zda toto neplac. volno povolí nebo nepovolí, kdybyste doložila, že pobíráte rodič. příspěvek nebo že nepobíráte rodič. příspěvek, ale celodenně řádně se staráte o dítě do 7 let, potom byste z tohoto neplac. volna neplatila zdrav. pojištění
pokud ale o neplac. volno nemáte požádáno a stále Vás zam-tel vede ve stavu, tak by Vám měl psát neomluvenou absenci - a tam každý měsíc dlužíte 1080 Kč, které po Vás budou požadovat
takže nejprve si musíte ujasnit vztah k zam-teli, zda jste vůbec ještě zam-cem a co u něho čerpáte, příp. jaké u něho máte dluh
a poté řešit ostatní
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Více jak 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
2. 1. 2009 23:11
Dobrý večer.Mám prosbu.V únoru 2009 mi končí 4letá mateřská dovolená.Pokoušíme se o druhé dětátko ale nějak se nám nedaří.Chtěla jsem se zeptat,protože budu právě od března 2009 bez práce,jaké jsou dávky podpory v nezaměstnanosti?Vpřípadě neotěhotnění asi jenom těch 5 měsíců podpora (doufám,že seženu dříve práci)a potom asi nic,že ano?V případě otěhotnění asi taky jenom podpora 5 měsíců a potom až od porodu rodičovský příspěvek,že ano? Tudíž od 6-9 měsíce bez dávek?Děkuji moc za odpověď.