Příležitostná činnost

• (neregistrovaný)

3. 1. 2009 14:34

Dobrý den,
    chtěla jsem se informovat na příležitostnou činnost. Lze ji využít také pro firmu. Příklad: Nějaká osoba vykoná pro nás příležitostnou práci za 18tis. Mohu to hodit do nákladů? Jakým způsobem by se toto zaúčtovalo? 518/211? Co musím mít jako podklad pro sebe, že se opravdu jednalo o příležitostnou práci? Je toto omezeno? Například, že mohu takto mít pouze jednu osobu, nebo mohu mít takových osob třeba 5,6. Jen jsem o tom slyšela a docela mě toto zajímá. Děkuji a pěkný den

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 4. 1. 2009 12:19

Káča (neregistrovaný)

Re:Ví někdo????
      >Dobrý den,
      >chtěla jsem se informovat na příležitostnou činnost.
      >Lze ji využít také pro firmu. Příklad: Nějaká osoba
      >vykoná pro nás příležitostnou práci za 18tis. Mohu to
      >hodit do nákladů? Jakým způsobem by se toto zaúčtovalo?
      >518/211? Co musím mít jako podklad pro sebe, že se
      >opravdu jednalo o příležitostnou práci? Je toto omezeno?
      >Například, že mohu takto mít pouze jednu osobu, nebo
      >mohu mít takových osob třeba 5,6. Jen jsem o tom slyšela
      >a docela mě toto zajímá. Děkuji a pěkný den

• 4. 1. 2009 12:32

1234

ani se nedivím, že v tom máte zmatek. vždyť ani nevíte, jestli jste káča nebo sára:-(

máte na mysli asi §10 586/92. důležité je, aby opravdu šlo o příležitostnou činnost (neopakující se, nesoustavnou, kde není povinen poslouchat příkazů plátce, není to činnost na niž má dotyčný žl apod.) a dále, abyste to řádně prokázali identifikací osoby (rč, adresa, ..) a identifikací činnosti (kdy, co, jak a jak to sloužilo k dosažení příjmů). pokud budete mít těchto výdajů více, počítejte při kontrole se svědeckými výpověďmi.

• 4. 1. 2009 13:01

Káča (neregistrovaný)

Nevím, kdo je Sára. Taky jsem zrovna tento problém musela řešit a protože se nikdo nevyjádřil napsala jsem. Děkuji za odpověď

• 4. 1. 2009 13:22

1234

tak se rozhlédněte kolem sebe. někde tam je určitě i sára:-) máte totiž stejnou IP:-) to by byla sakra náhoda:-))

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).