Re:Ví někdo????
>Dobrý den,
>chtěla jsem se informovat na příležitostnou činnost.
>Lze ji využít také pro firmu. Příklad: Nějaká osoba
>vykoná pro nás příležitostnou práci za 18tis. Mohu to
>hodit do nákladů? Jakým způsobem by se toto zaúčtovalo?
>518/211? Co musím mít jako podklad pro sebe, že se
>opravdu jednalo o příležitostnou práci? Je toto omezeno?
>Například, že mohu takto mít pouze jednu osobu, nebo
>mohu mít takových osob třeba 5,6. Jen jsem o tom slyšela
>a docela mě toto zajímá. Děkuji a pěkný den
ani se nedivím, že v tom máte zmatek. vždyť ani nevíte, jestli jste káča nebo sára:-(
máte na mysli asi §10 586/92. důležité je, aby opravdu šlo o příležitostnou činnost (neopakující se, nesoustavnou, kde není povinen poslouchat příkazů plátce, není to činnost na niž má dotyčný žl apod.) a dále, abyste to řádně prokázali identifikací osoby (rč, adresa, ..) a identifikací činnosti (kdy, co, jak a jak to sloužilo k dosažení příjmů). pokud budete mít těchto výdajů více, počítejte při kontrole se svědeckými výpověďmi.
Nevím, kdo je Sára. Taky jsem zrovna tento problém musela řešit a protože se nikdo nevyjádřil napsala jsem. Děkuji za odpověď
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více jak 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
3. 1. 2009 14:34
Dobrý den,
chtěla jsem se informovat na příležitostnou činnost. Lze ji využít také pro firmu. Příklad: Nějaká osoba vykoná pro nás příležitostnou práci za 18tis. Mohu to hodit do nákladů? Jakým způsobem by se toto zaúčtovalo? 518/211? Co musím mít jako podklad pro sebe, že se opravdu jednalo o příležitostnou práci? Je toto omezeno? Například, že mohu takto mít pouze jednu osobu, nebo mohu mít takových osob třeba 5,6. Jen jsem o tom slyšela a docela mě toto zajímá. Děkuji a pěkný den