Re: Sportovci-vyplácení odměn-zdanění??
>Prosím má někdo zkušenosti se sportovci a vyplácením
>odměn?
>
>1) zajímá mě jak a zda s.r.o. musí zdanit a vyplatit
>odměnu sportovci, kterého si pozve na jeden večer na
>vystoupení a zaplatí mu za to například 20.000,-.
>Existuje pouze smouva o vystoupení, nic jiného.
Pokud máte s tuzemským sportovcem uzavřenu smlouvu (mimo § 6 ZDP), zdaňuje on sám.
>2) je rozdíl mezi tím, zda je tento sportovec
>cizinec??
Ano. Viz § 22 ZDP, dále § §8d ZDP a zejména přísl. SZDZ. Je třeba uvažovat i nepeněžní příjmy!
Díky za odpověď.
A můžete mi prosím nějak podrobněji vysvětlit či nastínit jak bych měla postupovat při vyplácení například sportovce z německa?
Z odměny by mu měla býti sražena srážková daň a sportovci dát jednu kopii a na FÚ druhou kopii "Oznámení plátce daně o dani z příjmu vybírané srážkou"??
Je to tak správně?
Vypadá to, že ano. SZDZ s Německem sazbu nesnižuje (letmý náhled - snad jsem kukla správně), takže zdanit zde. Kopii sportovci dávat netřeba - on potřebuje až potvrzení správce daně o sražené dani.
§ 38d ZDP:
"(7) Na základě žádosti poplatníka uvedeného v § 2 odst. 3 a § 17 odst. 4 vydá správce daně plátci "Potvrzení o sražení daně". O potvrzení může poplatník požádat i prostřednictvím plátce. Obdobně postupuje právní nástupce poplatníka."
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Více jak 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
5. 1. 2009 12:19
Prosím má někdo zkušenosti se sportovci a vyplácením odměn?
1) zajímá mě jak a zda s.r.o. musí zdanit a vyplatit odměnu sportovci, kterého si pozve na jeden večer na vystoupení a zaplatí mu za to například 20.000,-. Existuje pouze smouva o vystoupení, nic jiného.
2) je rozdíl mezi tím, zda je tento sportovec cizinec??
Prosím o každou radu.
Díky.