Re: Výpověď - §50
Co to je klasická výpověď?!? Vy můžete zaměstnaci dát výpověď jen dle §52! Vaše zaměstnankyně má pravdu.
Podle mého názoru:
-pokud jste dali zaměstnanci výpověď dle § 50 ZP a nic jiného jste neuvedli, tak jde o neplatný pracovněprávní úkon, neboť ze znění výpovědi projevu důle nelze dovodit pro neurčitost, v čem spočívá skutkové vymezení výpovědního důvodu.Dle § 50 odst. 4 - neuvedení důvodu znamená neplatnost.
-v podstatě PP trvá, Vy můžete znovu formulovat výpověď z PP, uvést přesně důvod- dle § 52 ZP,zdůvodnit ho a vše poběží znovu, pokud půjde o důvody dle a-d, náleží odstupné, o tom není pochyb.
Zaměstnanklyně byla ještě tak solidní, že Vám zavolala, já bych podal žalobu na neplatnost výpovědi a nestačili by jste se divit. Výpovědi a zrušení PP má zpracovávat kvalifikovaný pracovník, který o tom něco ví, jinak může natropit firmě škody, že se nedopočítáte.
Já si také myslím, že musíte být rádi, že se ta zam-kyně ozvala Vám a ne nějakému právníkovi (to byste se možná nestačili divit - to souhlasím s p. pájou). Také doporučuji nastudovat Zák.práce, o odstupném se jedná v § 67. Kdybyste pořádně nastudovala § 50, tak bod 2 jasně stanoví, kdy může dát zam-tel výpověď + body 4 + 5 tohoto §.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
ČSSZ varuje před zásadní chybou v registraci zaměstnavatele
Invalidní důchod se mění na starobní. Kolik budete pobírat?
Od margarínu v televizi po nákupní AI agenty: Fascinující cesta e-commerce
Daňový trapas Říčan: Za vyšší daň z nemovitostí totiž může radnice, ne berňák
Vláda bude i v květnu zasahovat do cen paliv. Mění se výpočet
Odhlášené zaměstnance už znovu najdete. ČSSZ opravila chybu
5. 1. 2009 13:51
Dobrý den,
chtěla jsem se zeptat. Dali jsme výpověď naší zaměstnankyni k 31.12.2008 s dvouměscíční výpovědní dobou....podle §50. Odeslalli jsme ji výpověď poštou doporučeně do vlastních rukou. Chtěla jsem se zeptat, jestli je to dobře?
Ona totiž volala, že jsme ji dali výpověď špatně, že tam musí být uveden důvod - nadbytečnost a tudíž 3 měsíč. odstupné. Prosím prosím...co teď?