Re: eldp
do ELDP vyplňujete jen dobu, kterou byl u Vás zaměstnán, příp. na dalším řádku vyplňujete nemoc v ochr. lhůtě, výdělek, který byl zúčtován až po ukonč. PP
žádné měsíce neproškrtáváte (křížkuje se jen v ojedinělých případech - např. pokud je žena na rodičovské dovolené apod.)
abyste řádně vyplnila ELDP, bylo by vhodné nastudovat materiál k vyplňování ELDP - je k dispozici na všech OSSZ, příp. na www.csssz.cz
Re: eldp ještě prosím k tomuto
dobrý den,mám také dotaz-malá organizace eldp.
během pr.poměru nemoc nebyla.
pr.poměr skončen 13.7. nemoc 16.7- 31.12.po skončení poměru v ochr.lhůtě- vypláceny dávky sociálkou.
odevzdala jsem v 8.měsíci eldp. normálně vyplněný, teď mě napadlo, jestli nemám udělat nový eldp a na druhý řádek vyplnit
pobírání dávek v ochr.lhůtě. žádný příjem zúčtován již nebyl.
nebo to mám tak nechat? Eldp se mi zpátky zatím nevrátil
Re: eldp ještě prosím k tomuto
a jak jste ten původní vyplnila? typ 02 - uk. PP
měla jste napsat 0++ 1.1. - 13.7. (poč. kal. dnů) O dnů vyl. dob a VZ SP
pokud jste to takto vyplnila, tak vyplníte nyní 2. ELDP (typ 02 - ukonč. PP)
ale napíšete jen řádek 0N+ 16.7. -31.12. poč. kal. dnů a stejný počet dnů bude ve vyl. dobách pod VZ SP nebude nic
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Více jak 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
5. 1. 2009 14:58
Hezky den, moc se omlouvam, asi je to kazdemu jasne, ale radeji se zeptam, protoze me to moc jasne neni. Kdyz vyplnuji eldp zamestnanci, ktery u nas byl zamestnan od zari do poloviny prosince, tak do prubehu pojisteni zapisuji jen dobu, ve ktere byl zamestnan v nasi firme nebo musim zaznamenat cely rok? Myslim, ze jen co se tyka nasi firmy a potom v cislech oznacujicich jednotlive mesice proskrtnu mesice, kdy u nas nebyl zamestnan nebo ty necham neproskrtnute vsechny (byl stale pritomen)...???
Diky vsem trpelivym s nami "natvrdly" :-)