Výpověď z prac. poměru

• (neregistrovaný)

5. 1. 2009 15:02

Pracovnice dostala výpověď - organizační důvody (Tedy 2 měsíční výpověď z výplatou odstupného). V průběhu výpovědní doby onemocní. Jak se chová výpověďní lhůta? Já jsem předpokládala, že klasika, t.j. dnem uschopnění po PN skončí i pracovní poměr. Slyšela jsem však i jiný názor, proto prosím o radu. Díky moc. Míla

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 5. 1. 2009 15:06

J (neregistrovaný)

Re: Výpověď z prac. poměru
      viz ZP: Byla-li dána zaměstnanci výpověď před počátkem ochranné doby tak, že by výpovědní doba měla uplynout v ochranné době, ochranná doba se do výpovědní doby nezapočítává; pracovní poměr skončí teprve uplynutím zbývající části výpovědní doby po skončení ochranné doby, ledaže zaměstnanec sdělí zaměstnavateli, že na prodloužení pracovního poměru netrvá.
      Čili o dobu nemoci se výpovědní lhůta prodlužuje.

• 5. 1. 2009 15:06

Jiřka (neregistrovaný)

Re: Výpověď z prac. poměru
      Záleží na tom, z jakých organizačních důvodů - kvůli nadbytečnosti nebo kvůli přesunu nebo rušení organizace nebo její části? Pokud kvůli nadbytečnosti, pak se výpovědní lhůta prodlužuje o promaroděnou část. Pokud ale ona prohlásí, že na prodloužení netrvá, pak se neprodlužuje. U výpovědi pro rušení nebo přesun se neprodlužuje.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).