Re: Výpověď z prac. poměru
viz ZP: Byla-li dána zaměstnanci výpověď před počátkem ochranné doby tak, že by výpovědní doba měla uplynout v ochranné době, ochranná doba se do výpovědní doby nezapočítává; pracovní poměr skončí teprve uplynutím zbývající části výpovědní doby po skončení ochranné doby, ledaže zaměstnanec sdělí zaměstnavateli, že na prodloužení pracovního poměru netrvá.
Čili o dobu nemoci se výpovědní lhůta prodlužuje.
Re: Výpověď z prac. poměru
Záleží na tom, z jakých organizačních důvodů - kvůli nadbytečnosti nebo kvůli přesunu nebo rušení organizace nebo její části? Pokud kvůli nadbytečnosti, pak se výpovědní lhůta prodlužuje o promaroděnou část. Pokud ale ona prohlásí, že na prodloužení netrvá, pak se neprodlužuje. U výpovědi pro rušení nebo přesun se neprodlužuje.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Více jak 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
5. 1. 2009 15:02
Pracovnice dostala výpověď - organizační důvody (Tedy 2 měsíční výpověď z výplatou odstupného). V průběhu výpovědní doby onemocní. Jak se chová výpověďní lhůta? Já jsem předpokládala, že klasika, t.j. dnem uschopnění po PN skončí i pracovní poměr. Slyšela jsem však i jiný názor, proto prosím o radu. Díky moc. Míla