OSVČ základ pro nemocenskou.

• (neregistrovaný)

5. 1. 2009 15:32

Prosím můžete mi někdo poradit kolik si stanovit základ pro
    nemocenskou, když si to teď musí každý určit sám, aby jsem
    aspoň něco dostal, nebo jestli se někde nachází nějaká kalkulačka?
    Děkuji za radu.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 5. 1. 2009 17:08

Renata (neregistrovaný)

Re: OSVČ základ pro nemocenskou.
      Osobně bych poradila pojistit se nemocensky u nějaké komerční pojišťovny, příp. uzavřít životní pojištění s nemocenským pojištěním,
      vychází to mnohem levněji.

• 5. 1. 2009 17:31

Láďa (neregistrovaný)

Myslím, že to není pravda - viz "OSVČ - nemocenská - 2009,
      kalkulačka www.cssz.cz.

• 5. 1. 2009 18:12

Lina

xxxx
      ... nějak se mi nezadařilo na stránkách ČSSZ, ale našla jsem kalkulačku na www.mpsv.cz, přejít nahoře na liště na nemocenské pojištění a vlevo ve sloupci vybrat Kalkulačka pro výpočet nemocenských dávek v roce 2009.
      ... zatím to moc nestuduju, v prvním momentě jsem chtěla manžela OSVČ taky nahnat na komerční pojištění, ale o žádném extra výhodném nevím. Jenom Vám připíšu jeho názor na nemoc. dávky ---- to, co do toho v pojistném nastrkám, si zase vyberu zpátky. Fakt je, že chod jeho živnosti v případě nemoci zajišťuje zbytek rodiny.... pro OSVČ by bylo "extra" výhodné nemocenské pojištění, kdyby v případě onemocnění OSVČ, nastoupila náhradní pracovní síla (to je myšleno jako fór).... -:)))

• 5. 1. 2009 18:56

Láďa (neregistrovaný)

Pokud OSVČ, která platí nyní k povinnému důch.poj. dobrovolně
      238,- měsíčně minimum nemocenské a tuto částku bude platit nadále bude dostávat 300,- denně od 15.dne PN a to sice až cca po roce, protože se počítá průměrný vyměřovací základ za posledních 12 měsíců. V 1/09 to bude jen 100,- denně a postupně se bude zvyšovat. Pokud si bude platit např. 500,- měsíčně ke konci roku 09 dostane denně cca 500,-. Při delší nemoci se nové nemocenské pojištění vyplatí, konzultoval jsem tyto výpočty i s OSSZ.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).