Dovolená versus PP na dobu určitou

• (neregistrovaný)

5. 1. 2009 16:22

Dobrý den.
    Jsem z-nec,mám smlouvu na dobu určitoudo31.1.2009.Dne si nás mistr svolal a oznámil nám,že čtvrtek a pátek tento i přítí týden se nebude pracovat,není práce.Kdo má starou dovolenou vybere si ji,kdo ne vezme si novou.Potud vše jasné.Jak je to ale se mnou?
    Sice bych ráda kdyby mi smlouvu prodlouili,ale za dané situace si už ani netroufám doufat.Pro úplnost dodám mže už vlastně 1 den letošní mé dovolené padl na 2.1.,kdy byla celozávodní dov.Co se stane když vlastně přečerpám dovolenou,mám se ozvat a upozornit tak zbytečně na sebe?Jsem už tak vystresovaná ze všeho,žee se bojím snad i dýchat :-(.Prosím o každou radu.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 5. 1. 2009 16:29

Jindra (neregistrovaný)

Re: Dovolená versus PP na dobu určitou
      Já bych tu dovolenku čerpala podle přání vedení. V nejhorším případě, kdy Vám smlouvu neprodlouží, Vám mzdová přečerpanou dovolenku znovu odečte ze mzdy.

• 5. 1. 2009 16:33

JiřinaH. (neregistrovaný)

Re: Dovolená versus PP na dobu určitou
      Nebojte se, dovolenou nařizuje zaměstnavatel, takže pokud Vám nařídí dovolenou, na kterou byste neměla právo, při skončení prac.poměru Vám ji musí srazit. (jako přečerpaný nárok dovolené).Vám vznikne za leden nová dovolená v délce jedné dvanáctiny ročního nároku (za odpracování 21 prac.dnů, do kterých se započítává jak svátek, tak čerpání dovolené).Můžete na to upozornit,protožei by Vám tedy měli dát náhradu mzdy - je to překážka na straně zaměstnavatele.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).