Nemocenská 2008 - 2009

• (neregistrovaný)

5. 1. 2009 20:42

Dobrý večer, chtěla bych Vás poprosit o radu. Naše zamestnankyně donesla neschopenku 30.12.2008 a pokračuje i v roce 2009 .... je těhotná a zůstává na rizikovce doma. Jak budu postupovat při výpočtu ? Děkuji R

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 5. 1. 2009 20:48

Karel (neregistrovaný)

Re: Nemocenská 2008 - 2009
      Rekl bych ze pojedete postaru. Mam taky s nechopenkou z roku 2008. Je to napsane i v pokynech od socialky co ted zacali chodit postou.

• 5. 1. 2009 21:12

beta (neregistrovaný)

ano, jedete dle starého zákona, od ledna jen přepočtete nemocenskou dle nových redukčních hranic.

• 6. 1. 2009 7:02

blanka (neregistrovaný)

----
      Dobrý den, mám tady informace pro zaměstnavatele ze sociálky a trochu tomu nerozumím. Píší tam, že od 1.1.2009 zaměstnavatel má tyto povinnosti..
      1. přihlásit a odhlásit do (z) registru změstnavatelů na přdepsaných tiskopisech..
      2. hlásit všechny změny..
      3. od ledna nový v.s. a nový účet...
      bod 1-2. to je stará věc, ne? když už jsem jednou přihlášená .

Bod 3. asi oznámí..
      bod 4. oznámit den nástupu zaměszt. do zaměstnání na nových tiskopisech.
      a dále věta hlásit všechny změny již nahlášených údajů ve lhůtě 8 kalendářních dnů.. co tohle znamená?????

• 6. 1. 2009 7:49

beta (neregistrovaný)

čemu konkrétně nerozumíte ?
      ad 1) pokud jste již přihlášeni do registru, nikam se znovu nepřihlašujete, bod č. 1 platí pro nového zaměstnavatele, který se přihlašuje do registru - je to nešťastně formulované a mnoho stávajících z-elů to zbytečně mate. OSSZ je si toho vědoma, ale již to tak vyšlo ....během měsíce ledna OSSZ rozesílá nové VS, které je z-el povinen uvádět při styku s OSSZ, poprvé při platbách pojistného vypočteného z mezd za měsíc leden 09, tzn. pokud zpracováváte XII.08, jedete "po staru"

• 6. 1. 2009 8:04

blanka (neregistrovaný)

.. děkuji moc, opravdu jsem z toho byla trochu zmatená,jestli se snad neopakuje rok? 2004, jak jsme na nové formuláře hlásili opět zaměstnance na osciálku...

nový v.s. a nové formuláře od ledna, to je mi jasné..
      ještě jednou moc děkuji....

Blanka

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).