Důchodce a PP

• (neregistrovaný)

6. 1. 2009 14:17

Prosím Vás, když mám v hlavním PP paní-důchodkyni. Musí být u ní splněna podmínka min.mzdy? Je pouze na 4 hod a mzdu má 4700 Kč hrubého. Nemusím doufám odvádět ZP z 8000? Jsem přesvědčená že ne, ale raději bych,kdyby mi to někdo potvrdil. Děkuji předem.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 6. 1. 2009 14:21

xy5

Re: Důchodce a PP
      musí Vám doložit, že pobírá důchod, tedy je v kateg., za kterou je plátcem ZP i stát - srážíte tedy jen ze mzdy, které dosáhne /pokud by žádala o neplac. volno, tak z toho také zP nesrážíte, kdyby měla neoml. absenci, tak z té se sráží každému, tedy i státním pojištěncům/

• 7. 1. 2009 23:19

Andrea (neregistrovaný)

paní xy5 mám obdobný případ, ČID,byl mu přiznán od 18.12.2008 důchod, obdržela jsem pouze rekomandaci od OSSZ, nahlásila jsem ho kódem D na příslušnou zdr. poj., o důchod si žádal sám, pravděpodobně bude vyřízen v dubnu 2009. nemám výměr o důchodu, on také jiné papíry nemá.nevím zda jsem to s tím kódem neprovedla předčasně.v PC si asi nemohu zaškrtnout,že je za něj plátce ZP stát že? ani slevu na ČID mu ještě nemohu uplatnit? díky moc, je to hodně dotazů, díky :-)

• 6. 1. 2009 14:21

Renata (neregistrovaný)

Pokud máte potvrzení OSSZ, že je důchodce, pak je za ní plátcem ZP i stát, takže ZP z min. neodvádíte. Musíte mít taky smlouvu na dobu určitou, ale to asi víte,že?

• 6. 1. 2009 14:52

Káčula (neregistrovaný)

Ano mám to všechno, i potvrzení z OSSZ, i smlouvu na dobu určitou, jen jsem si trochu nebyla jistá. Děkuji mockrát.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).