Re: odpočet manželky u manžela v DP
Počítá se jí hrubá, nemocenská a PPM. Že jste se vzali v půlce roce znamená,že sleva se bude počítat za každý měsíc, na jehož počátku byla splněna podmínka ( manželé). Přjem manželky se však posuzuje za celý rok ( i za dobu, kdfy manželkou nebyla).
Re: odpočet manželky u manžela v DP
Ano,je to tak. mzda, nemocenská i mateřská dovolená vaší paní určitě dohromady přesáhly 68000, takže tento rok sii uplatnit slevu na paní nemůžete. Až příští rok. paní ale v každém případě může požádat o roční zúčtování daně svého zaměstnavatele (pokud vůbec nějakou daň zaplatila).
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Vláda bude i v květnu zasahovat do cen paliv. Mění se výpočet
Odhlášené zaměstnance už znovu najdete. ČSSZ opravila chybu
Daňové přiznání v ohrožení? Podání vám může zkomplikovat přetížený systém
Zaměstnavatel vás pozdě přihlásil k pojištění. Jaké nastanou komplikace?
Systém hlášení úspěšně pokračuje, tvrdí stát. Zaměstnavatelé se mezitím „hroutí“
Dobírka jako smažák české e-commerce. Bude mít fanoušky, ale hospodu vám nezachrání
6. 1. 2009 15:45
Manželka do února zaměstnaná, pak nemocenská a od srpna do konce roku po porodu na mateřské dovolené. V práci si manželka vydělala - hrubého asi tak 30 000 (ještě mi není jasný, jestli pro odpočet se počítá hrubý příjem nebo čistý příjem :-(, ale rozhodně neměla 38 040 Kč - ale zase mám problém v tom, že jsme se vzali až v půlce roce, ale zase máme roky společnou domácnost-stejnou adresu - jak se mi tohle bude počítat? děkuji