Re: Je to možné... kurzová ztráta?
Dle směrnice účtujeme podle kurzu 1.pracovní den měsíce dle ČNB. Tímto kurzem byla dotace a všechny následné platby účtovány. Teď mi prostě vyjelo k 31.12. z účetního programu zůstatek 600 EUR a k tomu adekvátně do Kč cca 300tis. Přitom 600 EUR je cca 17tis. Kč. Proč to tak je? Neudělala jsem někde chybu? Přitom EUR zůstatek mi každý měsíc s výpisem seděl.
Re: Je to možné... kurzová ztráta?
možné to je
mám program Abra, který ani neumožňuje v roce udělat
v bance kurzový rozdíl a jde udělat až na konci roku.
takže to není nic proti pravidlům.
tak
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více jak 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
6. 1. 2009 18:04
Prosím pomoc!!! Jsme nezisková organizace, k 31.12. máme na EUR devizovém účtu zůstatek cca 600,- EUR. V průběhu roku jsme při tom nejméně výhodném kurzu obdrželi dotaci cca 320tis. EUR. (přes 8mil. Kč). Účtujeme v MRP, kde mi k 31.12. zůstavá 600EUR a v Kč mi k tomu vyjíždí cca 300tis. Kč!!! To by znamenalo kurzovou ztrátu cca 350tis. Kč. Je to možné? Je pravda, že když jsme obrželi dotaci byl kurz kolem 24 Kč, k 31.12. je skoro 27.