Vyrovnání daně

• (neregistrovaný)

6. 1. 2009 20:26

Za poslední roky jsem podával s manželkou daňové prohlášení sám.Za rok 2008 nelze uplatnit splolečné zdanění manželů,proto bych chtěl a by mi vyrovnání udělal zaměstnavatel.Je to povinen udělat nebo mě může odmítnout.Půjde snížit daň.základ o penzijní připojištění,životní pojištění a úroky ze stavebního úvěru. Musí nám toto zaměstnavatel zajistit ,nebo může říct ,že když chci uplatnit odpočet úroků ze stav.úvěru,že si to musím udělat sám.Který § to řeší.Děkuji

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 7. 1. 2009 16:57

JiřinaH. (neregistrovaný)

Re: Vyrovnání daně
      Zaměstnavatel Vám roční zúčtování udělat musí, pokud ho požádáte ve svém Prohlášení daň.poplatníka( máte-li ho u něj podepsané a je Vaším posledním zaměstnavatelem v roce) nejpozději do 15,2,09. Potřebné doklady mu musíte dát také nejopozději do tohoto termínu. Nedáte-li včas, roční zúčt. provede a k nedoloženým nepřihlédne.

• 7. 1. 2009 18:21

maxSM (neregistrovaný)

Děkuji za odpověď.
      Jen jsem se ještě chtěl zeptat,může mi odmítnout vyrovnání daně,jestliže chci uplatnit snížení zákl.daně o úroky z úvěru ze stavebního spoření.Jestli nemůže,na který § se mohu odvolat?

• 8. 1. 2009 15:48

JiřinaH. (neregistrovaný)

Nemůže,když mu vše doložíte. Jak nemůže, proč nemůže ? §38ch ) zdp

• 8. 1. 2009 18:11

maxSM (neregistrovaný)

Prostě účetní prohlásila,že ten kdo chce uplatnit odpočet úroků ze staveb.spoření si má vyrovnání udělat sám ,že ona to dělat nebude.Proto se ptám jestli má na to právo.
      Děkuji za odpovědi

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).