Re: Sleva na manželku....?
482/2008 Sb.
2. V § 35ba odst. 1 písm. b) se číslo "38 040" nahrazuje číslem "68 000" a na konci textu věty druhé se doplňují slova "a příjem plynoucí z důvodu péče o blízkou nebo jinou osobu, která má nárok na příspěvek na péči podle zákona o sociálních službách4j), který je od daně osvobozen podle § 4".
Re: Sleva na manželku....?
Takže částka, kterou nesmíte překročit, aby si manžel mohl uplatnit slevu na dani na manželku je těch 68000 (sem patří nemocenská, mzda, dovolená i mateřská - rod. příspěvek ne). Vaše ŽP ani penzijko si opravdu manžel upltanit nemůže.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více jak 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
6. 1. 2009 20:40
Dobrý večer,
potřebuji zjistit, jaká je částka kterou nesmím přesáhnout, aby si mne mohl manžel dát do daní za rok 2008, jsem na MD (pobirala jsem cast mesice materskou + čerpání dovolené)?
Ještě by mne zajímalo, máme uvěry s které jsou na společné bydlení, uzavírali jsme jsme každý zvlášť, už jsme úroky každý za sebe uplatňovaly dříve, ale jak teď, může si je převzít manžel do svého přiznání? ( moje ŽP pojistné + důchodové pojištění asi také ne)
Děkuji za odpověď, příjemný večer přeji