Re: nabytí právní moci při exekuci
Také mám jednu takovou exekuci, kdy čekám na nabytí právní moci již rok a půl. Je to v případech, kdy se dotyčný odvolá a soudní řízení se ještě táhne ( to víte, u nás se soudy nepřetrhnou). Stále srážím, deponuji a čekám. Buď musí přijít nabytí právní moci nebo třeba osvobozující rozsudek (tedy tak nějak bych to nazvala, nevím, jestli v případě exekucí je to správný výraz), v tom případě byste deponované peníze dotyčnému vyplatili.
Tak abyste to trochu popohnala, obraťte se na příslušný soud nebo exekutora (podle toho, kdo rozhodnutí vydal) s tím, že dosud nemáte nabytí právní moci, já s nimi často telefonuji a na soudech bývají vstřícní (exekutoři ne, ti si hrají na pány zeměkoule a jsou děsně nepříjemní a neochotní)
souhlasím, také jsem řešila přímo na soudu, odvolání nebylo, ale prostě mi jen ten papír o nabytí právní moci neposlali, asi se jim nechce papírovat... ;-) zavolejte si tam, třeba budete překvapená stejně jako já, že k nabytí došlo už dávno, jen vám to nikdo neoznámil...
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více jak 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
7. 1. 2009 12:23
Dobrý den,
mám jeden dotaz týkající se nabytí právní moci při exekuci.
Je někde v zákoně stanovená doba, jak dlouho máme čekat na nabytí právní moci při exekuci? Exekuce došla loni v červnu, srážíme, ale neposíláme oprávněnému. Čekáme právě na nabytí právní moci. Vím, že nabytí ani nemusí dorazit. Co potom s těmi srážkami?
Má někdo zkušenost?