Nabytí právní moci při exekuci

• (neregistrovaný)

7. 1. 2009 12:23

Dobrý den,
    mám jeden dotaz týkající se nabytí právní moci při exekuci.
    Je někde v zákoně stanovená doba, jak dlouho máme čekat na nabytí právní moci při exekuci? Exekuce došla loni v červnu, srážíme, ale neposíláme oprávněnému. Čekáme právě na nabytí právní moci. Vím, že nabytí ani nemusí dorazit. Co potom s těmi srážkami?
    Má někdo zkušenost?

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 7. 1. 2009 12:29

Renata (neregistrovaný)

Re: nabytí právní moci při exekuci
      Také mám jednu takovou exekuci, kdy čekám na nabytí právní moci již rok a půl. Je to v případech, kdy se dotyčný odvolá a soudní řízení se ještě táhne ( to víte, u nás se soudy nepřetrhnou). Stále srážím, deponuji a čekám. Buď musí přijít nabytí právní moci nebo třeba osvobozující rozsudek (tedy tak nějak bych to nazvala, nevím, jestli v případě exekucí je to správný výraz), v tom případě byste deponované peníze dotyčnému vyplatili.

• 7. 1. 2009 12:32

Marci1 (neregistrovaný)

V našem případě se nikdo neodvolával. To vím. A myslím, že "osvobozující rozsudek" se čekat nedá. Jde totiž o dluh u Čezu a ten jak známo, nedá nikomu nic zadarmo :-(
      Díky za radu. Budem srážet a deponovat dál a dál a dál .....:-)

• 7. 1. 2009 12:38

Renata (neregistrovaný)

Tak abyste to trochu popohnala, obraťte se na příslušný soud nebo exekutora (podle toho, kdo rozhodnutí vydal) s tím, že dosud nemáte nabytí právní moci, já s nimi často telefonuji a na soudech bývají vstřícní (exekutoři ne, ti si hrají na pány zeměkoule a jsou děsně nepříjemní a neochotní)

• 7. 1. 2009 13:56

A. (neregistrovaný)

souhlasím, také jsem řešila přímo na soudu, odvolání nebylo, ale prostě mi jen ten papír o nabytí právní moci neposlali, asi se jim nechce papírovat... ;-) zavolejte si tam, třeba budete překvapená stejně jako já, že k nabytí došlo už dávno, jen vám to nikdo neoznámil...

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).