Nezaplac.mzdy do konce ledna

• (neregistrovaný)

7. 1. 2009 14:04

dobrý den,prosím, někde jsem zaslechla, že když zaměstnavatel neuhradí mzdy z roku 2008 do konce ledna, tak si teď nejsem jista, kde se to odrazí, zda v potvrzení o zdan. příjmech?!?!?!poradí mě někdo prosím a jak postupovat?

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 7. 1. 2009 14:30

Renata (neregistrovaný)

Re: nezaplac.mzdy do konce ledna
      Ano, v potvrzení o zdaň.příjmech, v daňovém přiznání (ročním zúčtování) se uvádějí pouze příjmy vyplacené do konce ledna násl.roku. Výsledkem je potom přeplatek na dani. Ovšem v případě doplacení těch mezd v nějakém dalším roce, musíte tyto nyní nevyplacené mzdy zdanit (pak zase může vzniknout nedoplatek na dani).

• 7. 1. 2009 15:53

Gabi (neregistrovaný)

Kdy se správně to potvrzení o zd. příjmech zaměstnanci vydává, na jeho žádost?Já to vždycky posílala po uzavření poslední mzdy,ale ted koukám, že jsem to poslala chybné, když tu mzdu nemá ještě vyplacenou a si do konce ledna ani nebude mít vyplacenou, co s tím??????????????

• 7. 1. 2009 16:02

xy5

poslat opravené Potvrzení (ať Vám to předchozí vrátí)
      je novela zákona, při nevyplacených mzdách do 31.1. a pokud má v potvrzení o zdan. př., že má doplatky mezd z let minulých, tak se nesmí dělat RZ u zam-tele, musí si dotyčný podávat dań.př. na FÚ

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).