Příjmy a daň-student

• (neregistrovaný)

7. 1. 2009 14:10

Jsem studentkou dneního studia VŠ a za r.08 mám příjmy cca 5 x 5 tis. na DPP ( podepsala jsem prohlášení-bez daně a bez SP a ZP). Dále mám ještě příjem dle §9, na který budu vypisovat daňové přiznání. Mohu si v tomto přiznání uplatnit slevu na poplatníka + na studenta ? A jak to bude s DPP-prý se tam již neuvádí, ale když jsem u ní již jednou uplatnila slevu na daň? Jak to mám provést? Děkuji za rady

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 7. 1. 2009 14:20

Katuška (neregistrovaný)

Re: Příjmy a daň-student
      Musíte uvést všechny příjmy, vyjímkou jsou jen příjmy zdaněné srážkovou daní (tj. např. u DPP do 5 000 v měsíci a pokud není podepsané prohlášení) - potřebujete od zam-tele potvrzení o příjmech a zaplacených zálohách na daň.

• 7. 1. 2009 14:48

Irča (neregistrovaný)

Pokud vím, tak příjem na DPP mi danili srážkovou daní, kterou však neodvedli ( podepsané prohlášení), takže já dostala celou hrubou mzdu 5000,- Kč. Potvrzení si určitě vyžádám, ale nějak mi to pořád není zcela jasné. Napíšu si příjem z DPP + příjem dle §9, k tomu slevu na dani na poplat. + studenta. Z toho vyjde určitá daň kterou ponížím o zvýhodnění daně z realizovaných DPP? Je to tak?Omlouvám se, ale v tomhle se trochu topím.

• 7. 1. 2009 15:17

Líba (neregistrovaný)

Pokud jste měla podepsané prohlášení, tak museli danit zálohovou daní. Sečtete všechny příjmy a spočítáte 15 %. Odečtete slevu na poplatníka a na studenta. Pokud byste platila nějaké zálohy, odečetla byste už zaplacené zálohy. Výsledek je daň k zaplacení.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).