Re: Příjmy a daň-student
Pokud vím, tak příjem na DPP mi danili srážkovou daní, kterou však neodvedli ( podepsané prohlášení), takže já dostala celou hrubou mzdu 5000,- Kč. Potvrzení si určitě vyžádám, ale nějak mi to pořád není zcela jasné. Napíšu si příjem z DPP + příjem dle §9, k tomu slevu na dani na poplat. + studenta. Z toho vyjde určitá daň kterou ponížím o zvýhodnění daně z realizovaných DPP? Je to tak?Omlouvám se, ale v tomhle se trochu topím.
Re: Příjmy a daň-student
Pokud jste měla podepsané prohlášení, tak museli danit zálohovou daní. Sečtete všechny příjmy a spočítáte 15 %. Odečtete slevu na poplatníka a na studenta. Pokud byste platila nějaké zálohy, odečetla byste už zaplacené zálohy. Výsledek je daň k zaplacení.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více jak 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
7. 1. 2009 14:10
Jsem studentkou dneního studia VŠ a za r.08 mám příjmy cca 5 x 5 tis. na DPP ( podepsala jsem prohlášení-bez daně a bez SP a ZP). Dále mám ještě příjem dle §9, na který budu vypisovat daňové přiznání. Mohu si v tomto přiznání uplatnit slevu na poplatníka + na studenta ? A jak to bude s DPP-prý se tam již neuvádí, ale když jsem u ní již jednou uplatnila slevu na daň? Jak to mám provést? Děkuji za rady