Re: Konec penz.připoj. s odbytnym!!!
také bych se připojila, jak se prosím vás toto řeší, také jsem zrušila penzijko a životko v roce 2008 v březnu a založila nové. dostala jsem vyplaceno odbytné - to se asi nedodaňuje,že? ale co s těmi uplatněnými částkami? dala bych to do § 10 ostatní příjmy, ale nemám už smlouvy.co FÚ? řekli by mi to tam? díky
Re: Konec penz.připoj. s odbytnym!!!
Vidim, ze s pani Andreou mame stejny problem.
Byla jsem na FU a tam mi bylo receno, ze pokud jsem v minulych letech uplatnila slevu dle §15 (penzijko) musim dodanit. Bohuzel nevim jak a kam to danoveho priznani uvest:-(
Dale mi bylo receno, ze si od fondu mam vyzadat Potvrzeni o zdan.prijmu za to vyplacene odbytne, protoze se jednalo zcela jiste o zalohove srazenou dan a ja jsem pry povinna jelikoz ma zam-le, u ktereho mam Prohlaseni, ve svem DPFO priznat jako zaplacenou zalohu.
Pry ze se v tomto priúade jedna, jako by fond byl nekdo od koho mam jone prijmy.
Bohuzel vice jsem z pani na FU nedostala:-( Asi to take jeste neresila:-(
Kdybych vedela vice, napsala bych, kdyz tak napiste sem mejlika;-)
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více jak 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
7. 1. 2009 16:04
Prosím o pomoc. Zrušila jsem penzijní připojištění před lhůtou. Fond mi poslal na účet (mé příspevky v plné výsi, dale zadnene výnosy z nich+příspěvky zam-le minus 15%dan).
Jedna se o vyplatu castky pres 60.000 Kč. Mám za to, že jelikož jde o catsku vyssi nez je 5.000 Kč, jde o zalohove srazenou 15% dan a ja si musim sehnat od fondu "potvrzeni o zdan.prijmech".
Nebo je to srazkova dan.
Mam jen jednoho zam-le, dolonska jsem si nechala delat rocni zuctovani, takze letos tapu :-(
Jak se dodanuji v minulych letech uplatnene castky z penzijniho pripojisten??
Mam za to, ze jelikoz jsem platila 200Kc mesice (tj.2400 rocne) nejspise jsem je stejne neuplatnovala. (minimum je platit 6000 za rok)