Re: NEPLATIL 7 let zdravotní pojištění!!
Netrapte se, kdyby onemocněl, zaplatíte mu max. tolik, kolik mu vznikne odpracováním u Vás. nejdřív bych si ale na sociálce raději ověřila, zda náhodou není třeba v plném ID , když je to takový expert. Ani náhradu mzdy mu nemůžete dát, pokud by neměl nárok na nemoc.dávky.
Vás nyní netrápí, že ZP neplatil, jenže on má na ZP dluh, takže pokud ho nahlásíte na institucích, že k Vám nastoupil, tak počítejte, že na něho přijde exekuce
Protože už nemoc. dávky nevyplácí zam-tel, ale OSSZ, tak Vás jedině bude trápit, aby neonemocněl do 14 KD, které má platit zam-tel jako náhradu, ostatní by si pak měla OSSZ dohledat - nebo se zkuste domluvit přímo na OSSZ, pokud byste to měla řešit teď hned
jsem před 2 lety podobný případ ale mladou holčinu.Nebyla průserář, jen totální flegmatik,který se životem tak nějak plácal a co jí chybělo v penězích, dodali rodiče.Neplatila asi tak 2 roky,navíc zjistila u nás, že ani ten dávný zaměstnavatel za ni nezaplatil.U nás nejdřív párkrát dělala na DPP a pak byla přijata na HP,kdy jsem jí ale upozornila, že nastane kolotoč kolem SP a ZP, protože se tím dostane zpět do systému... a taky ano.Ale umoudřila se a všude si dojela domluvit splátky a poctivě to splácela.Ani nemarodila - jen otěhotněla, naštěstí ale těsně předtím rozvázala prac.poměr... :-). Ten váš naštěstí nemůže otěhotnět ale "jen" furt marodit... tak hodně štěstí.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více jak 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
7. 1. 2009 16:07
Dobrý den, tak mi přitáhnul šéf nového zaměstnance. Prosím poradí mi někdo. Poslední zaměstnavatel doložitelnej je do 2/2002. Od té doby pracoval jen načerno. Nic nemá, nic si neplatil. To že v momentě kdy ho přihlásím na zdravotku, tak bude muset doplatit těch 7 let zpátky, to mě fakt netrápí, ale jde mi o to , že nebudu mít doloženo, jak v posledním roce marodil. Co s tím? Co když mi začne marodit. Co se v tomhle případě dělá. A prosím neraďte mi, a´t takovéhle týpky nebereme, já o tom totiž nerozhoduji. Děkuji mockrát.