Re: mandátní smlouv bez úlplaty
Takže když do ní napíšeme,že funkce je vykonávána bez úplaty,tak to bude vče v pořádku?
Do konce roku měli fci za pravidelnou mzdu,od 1.1. je firma v útlumu,tudíž jsou k 31.12.08 jednatelé všude odhlášení a od 1.1. je předělána slouva na 500 Kč ročně.
Jednateléby raději bezúplatně,protože nevíme.zda se pak kvůli té 500 nemusí zase všude nahlásit a odvést SP,ZP? Děkuji moc.
Moc jste mě potěšila :-)
co tam pořád pletete § 566? psal jsem Vám - § 66 odst. 2 obch.zák., tak to tak udělejte, pročtěte si ho pozorně a tam je jasně uvedeno, že se řídí přiměřeně ust. o mand. smlouvě,ALE: pokud ze smlouvy nevyplývá něco jiného- to je právě ta bezúplatnost.
Povinnost jednatele nechat si za výkon funkce platit není nikde zákonem stanovena, tečka. někdo taky tvrdí, že se musí uzavírat s jednatelem mand. smlouva, což je další blbost. Nebojte se, bude to OK.
oni toho lidi nakecaj, nesmíte jim všechno věřit, já Vám už více neporadím.Co děláte ve firmě, že musíte tento problém řešit? Ať si to rozhodne jednatel a uzavře si co chce,třeba smlouvu podnájemní, je to jeho problém, pokud si tedy odmyslím nějaké opdbody, daně, a nevím co ještě.
Dobrý večer. Dovolte, abych se přidala do diskuze. Jsem ve stejné situaci jako vy. Manžel založil s.r.o. a já účtuji atd. Proto i mě zajímalo, jak je to s odměnou, hlavně proto, že na kontrole OSSZ mi bylo řečeno, že "by nějakou odměnu mít měl". Musím poznamenat, že má v s.r.o. sepsanou smlouvu pracovní jako obchodní zástupce. Na funkci jednatele jsme mandátní smlouvu nesepisovali, neboť mi bylo poradcem řečeno, že to není podmínka toho, aby společnost mohla normálně fungovat. Takže doufám a čekám, zda se nedozvím něco jiného. HOdně věcí mi objasnila i kniha Pavla Běhounka: Společnost s ručením omezeným - problém, který nás dvě momentálně zajímá je tam velmi dobře popsán na str. 103. Zkuste nasát informace i tam a uvidíte. A nenechte se otrávit lidmi, kteří nechápou, že dnes člověk dělá práci a chce, aby byla odvedena dobře. Pěkný večer, třeba si ještě něco napíšeme.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více jak 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
7. 1. 2009 16:15
Může být mandátní smlouva na výkon funkce jednatele s.r.o. bezúplatná? Nebo musí ýt alespoň za symbolickou odměnu?
Na školení každý říká něco jiného.
Díky moc za odpověď.