Re: část.invalid.důch x exekuce
Dobrý den, ano sražet ikdyž je v důchodě, mám případ ten samý a srážím exekuci. Musíte vědět jestli je přednostní,nebo nepřednostní.Potom záleží na tom, jestli pán je sám, nebo žije s někým,pak se odráží jeho výše tzv.Nezabavitelná částka. Mrkněte na Vyplata.cz, třeba vám to nějak pomůže.A ještě musíte počkat se srážením na Nabytí právní moci,od té doby pak srážíte exekuci.
Re: část.invalid.důch x exekuce
naopak,Vy musíte začít srážet ihned, co Vám exekuce přišla, ale neodesíláte částky, necháváte je deponované na firemním účtu až do nabytí PM - pak celou sraženou částku odešlete
pokud pobírá ještě důchod, tak z něho také musí být sráženo
soud (ten kdo o exekuci rozhodl) by také měl sdělit, kolik každý ze zam-telů (důchod se v tomto případě tak posuzuje) bude počítat na nezabavitelnou částku
musíte se obrátit na soud
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více jak 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
7. 1. 2009 19:45
Dobrý den,
prosím přišel mi příkaz na exekuci(velká organisace)
pán je v částeč.invalidním důchodu,a marodí.
Volala jsem na ex.úřad,bylo mi zděleno,že mám srážet a deponovat na náš účet, a až přijde vyrozumění tak to poslat a srážet dál.....
No jo ,ale kolik srážet....
Něco jsem už četla v Mzd.účetní...,ale prosím pokud víte polopatě vysvětlete (začátečník).
Nebo kam volat? díky Monika