Re: zkušební doba a výpověď
Můžete zrušit pracovní poměr ve zkušební době dle §66 ZP. zaměstnavatel i zaměstnanec mohou zrušit prac. poměr ve zkušební době z jakéhokoliv důvodu nebo bez uvedení důvodu. Měl byste toto zaměstnavateli písemně oznámit zpravidla 3 dny předem a pak můžete skončit. ˇustní zrušení je však také platné, přesto bych raději doporučovala formu písemnou.
Re: zkušební doba a výpověď
Toto řešení je možné, ale pokud využijete možnosti ZP, tak je pro Vás výhodnější okamžitě zrušit PP dle § 56 odst. b) ZP z důvodů nevyplacení mzdy a tím pádem získáte nárok na odstupné ve výši 3xnásobku prům.výdělku dle § 67 odst. 1 ZP, které je vymahatelné. Jistě bude problém, když firma neplatí, ale alespoň máte šanci o to bojovat. Další možnost je mimo výše psané se domluvit s dalšími zam-ci, kterým nebyla vyplacena mzda a podat na zam.tele insolvenční návrh přísl. obch.soudu, zažil jsem dva případy, kdy byly mzdy okamžitě vyplaceny a zam- ci pak vzali návrh zpět a bylo vymalováno.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více jak 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
8. 1. 2009 9:46
Prosím, nastoupil jsem do firmy, jsem ve zkušební době a firma neplatí . Mohu po uplynutí zákonné doby vyplacení mzdy dát výpověď pro nevyplacení mzdy nebo se to na mne nevztahuje,protože jsme ve zlkušební době?