Re: Fa v DE dle DUZP
No, já si faktury v DE eviduji podle toho, kdy mi přijdou. Tedy fa z dotazu bych jednoznačně zařadila už s číslem pro rok 2009. DUZP na tom nic nemění, to se mi v DPH přiřadí dle skutečnosti - tedy v tomto případě správně do r.2008.
No vezměte to selským rozumem. Kdy vám ta faktura přišla? V 2008 nebo 2009? DPH je jednoznačné, podle DUZP patří do roku 2008. Ale faktury s DUZP 2008 vám mohou klidně chodit ještě třeba týden. Budete je fakt cpát do roku 2008?
Kdybyste nebyla plátce DPH, tak o tom nepřemýšlíte:))
vím, že je na to už pozdě, ale zaujala mě reakce jiných odpovídajících. i když dáte fakturu do nového roku - rozjedou se vám dvoje evidence a musíte si asi říct, co je pro vás menší zlo. účetně budete mít fakturu v r.2009, daňově v r.2008 (co potom s 343xxx ????)
nákladově budete mít fakturu v r. 2009 nebo 2008 ? kam skutečně ten náklad patří ?
že faktury chodí po datu DUZP je logické, když se fakturuje až do 15.následujícího měsíce - to si dáte např. fakturu za telefon za služby v prosinci rovněž do ledna ? kam potom půjde nákladově ?
pokud si ji dáte nákladově do 12/08 (kam by logicky patřila) a závazkově do 1/09 - jak vám sedne na sebe rozvaha a výsledovka ?
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Více jak 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
8. 1. 2009 12:40
Moc prosím:
Přišla mi fa - vydaná - 6.1.2009, DUZP - 31.12.2008. Jak a kam mám fa zapsat?
1. Ještě do starého roku 2008 - tudíš i stará číselná řada 2008, nebo do 2009 s již novou řadou? A kam přijde to DPH? Děkuji Věrka