Re: min.záloha OSVČ na soc.poj. od 1.1.
do podání se jede dle starých pravidel, jen se mění ta částku už s platností od ledna 2009. Ten, kdo platil minimálně 1 596,-, tak už za leden platí 1 574,- a ten, kdo měl vyšší vyměřovací základ, tak si ho přepočte 29,2%. Tato změna je v důsledku změny z 29,6 na 29,2
Je to na www.cssz.cz a včera jsem se osobně ptala v Brně na MSSZ a potvrdili mi to. Na referátu OSVČ, na informacích to nevěděli.
Pokud se platby mění směrem dolů , tak se moc nespěchá dát to na vědomost. Jen pořád nevím, jak kdo přišel na tu částku 1720 Kč.
Jinak moc děkuji za radu.
V poučení pro přehled o příjmech za rok 2008 je stanoven pro výpočet zálohy minimální vyměřovací základ a ten se vynásobí 29,2% a získáte těch 1 720,-. Teď mi jejich stránky nějak nejdou otevřít, asi přetíženo, ale v poučení měli anebo stále mají 29,6% a pak jim ta minimální záloha dělala 1 744,-.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Vláda bude i v květnu zasahovat do cen paliv. Mění se výpočet
Odhlášené zaměstnance už znovu najdete. ČSSZ opravila chybu
Daňové přiznání v ohrožení? Podání vám může zkomplikovat přetížený systém
Zaměstnavatel vás pozdě přihlásil k pojištění. Jaké nastanou komplikace?
Systém hlášení úspěšně pokračuje, tvrdí stát. Zaměstnavatelé se mezitím „hroutí“
Dobírka jako smažák české e-commerce. Bude mít fanoušky, ale hospodu vám nezachrání
8. 1. 2009 13:08
Dostávají se ke mně různé informace, jak je to s minimální zálohou OSVČ na sociální pojištění od 1.1.2009. Je to tedy částka 1720 Kč nebo se jede podle scénáře minulých let, kdy záloha se měnila až po odevzdání přehledu plateb záloh za rok 2008 na příslušnou SSP a do té doby platí minimální záloha 1596 Kč?
Děkuji za radu.