Výpočet průměru v Pohodě

• (neregistrovaný)

8. 1. 2009 18:25

Dobrý den, prosím o radu mzdové účtující v programu Pohoda. Během roku se v naší firmě vyměnila mzdová účetní a při namátkové kontrole jsem zjistila, že nesedí průměry pro výpočet svátků, dovolených a náhrad lékařů,...
    Do Pohody se ručně dopisují př. odměny a osobní ohodnocení (není zaneseno přes personalistiku - nejsem si jistá, zda neděláme někde chybu), ale při výpočtu průměru se částka liší mezi průměrem vypočítaným Pohodou a výpočtem účetní ručně. Podle mě program nezahrnuje do hrubé mzdy ty ručně dopsané odměny. Nová účetní to neřešila a ponechala průměry dle programu. Což je nejspíš špatně.
    Prosím o radu, jak vy ostatní řešíte situaci průměrů, zda to necháváte na programu nebo ručně přepočítáváte a také, co s případným špatným průměrem zpětně.
    Moc děkuji za rady.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 8. 1. 2009 19:22

i.p. (neregistrovaný)

Re: Výpočet průměru v Pohodě
      dobrý den, mně se to stalo v pohodě tím, že jsem špatně zadala odměny do kolonky "ostatní náhrady" prostě mně chybělo políčko-no a byl problém, který vyplaval v dalším kvartále, protože "náhrady se do průměru nezapočítávají" což je logické. opravila jsem vše ručně, vypočítala správný průměr a na papíře vyčíslila rozdíly, které jsem v dalším měsíci přidala jako samostatnou položku, zaměstnancům se omluvila...další měsíc nezapomeňte nasadit průměry ručně..dobrá práce:-))

• 8. 1. 2009 21:52

LenkaK (neregistrovaný)

My totiž do kolonky "Zdanitelné náhrady" dopisujeme ručně různé drobné odměny a ty Pohoda do tohoto průměru nezapočítává. Ale podle mě jakákoli odměna do tohoto spadá. Když jsem dělala mzdy já, ručně jsem si ty průměry počítala a taky ručně zadávala. Ovšem každá účetní má jiný styl....
      Ráda bych věděla i názor jiných účtařek v Pohodě. Moc děkuji všem.

• 9. 1. 2009 8:27

JiřinaH. (neregistrovaný)

Zásadní chyba zde je,že označujete odměnu za náhradu mzdy a ještě jakoukoli odměnu,to jsou základy.

• 9. 1. 2009 9:43

LenkaK (neregistrovaný)

Já vím, ale program Pohoda mi nenabízí jinou kolonku, do které bych mohla vepsat částku a zároveň poznámku co to je za příjem (např. odměna za ....). Osobně jsem si to všechno pohlídala, jenže nastal problém při výměně účetní, která je za mě jako záskok za mateřskou. Je to velký problém z hlediska mezd?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).