Vysoké platby DPH - správný postup

• (neregistrovaný)

8. 1. 2009 19:34

Dobrý večer,
    mám obchod s barvami a občas nakupuji v USA nějaké zboží. Jsem plátce DPH. Při nákupu z USA DPH nárokuji a zároveň odvádím, tedy 0. Když zboží u nás prodávám, tak je samozřejně s DPH. A v tom je problém, tedy asi jen můj, ale nejsem si vůbec jistý, jestli to dělám dobře. Zdá se mi, že platím moc vysoké DPH FÚ. Je to právě tím, že mám ty nákupy z USA a tam si nmohu odečíst DPH.
    V letech, kdy jsem nakupoval jen u nás, tak jsem platil méně. Dělám to správně?
    Moc děkuji. Karel

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 8. 1. 2009 20:37

anonym (neregistrovaný)

Re: Vysoké platby DPH - správný postup
      Nákup z USA vám vyšší odvod DPH jistě neovlivní. Výše odvodu je závislá na výši obchodní marže.

• 8. 1. 2009 20:59

K (neregistrovaný)

Ano, vlastní nákup DPH nezvýší, ale z tržby za toto zboží musím daň odvádět. A tedy čím vyšší je tržba, tím vyšší je DPH. Že?
      Šlo mi jen o to, jestli postupuji správně. A jestli jsem si to dobře odůvodnil.

• 8. 1. 2009 21:45

Marci1 (neregistrovaný)

Když jste nakupoval u nás, tak jste si uplatnil odpočet DPH. Tím se snížil odvod pro Fú. Když nakupujete v USA, tak si v konečné fázi nesnížíte nic. Na druhou stranu z tržeb DPH odvádíte.Proto teď platíte více Fú.

• 9. 1. 2009 7:41

Jana74 (neregistrovaný)

V USA nakupujete za cenu "bez daně".. vyšší platby FÚ jsou proto, že při nákupu v tuzemsku DPH platíte přímo dodavateli, při dovozu FÚ.. Proto je platba FÚ vyšší.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).