Re: Prohlášení popl.daně
Podle mne v lednu podepište prohlášení u současného zaměstnavatele, kde budete čerpat dovolenou, mohou vám provést odpočet. Tam, kde nejste od 1. dne v měsíci, nebude odpočet za daný měsíc proveden. Tak že od 1. února můžete podepsat prohlášení u ´jiné firmy, kde budete pracovat na dohodu
Re: Prohlášení popl.daně
Záleží na tom, jestli víc potřebujete, abyste si měsíční slevu na poplatníka vyčerpala okamžitě, nebo abyste celkově zaplatila nižší daně. Budete-li mít v lednu (možná i v únoru?) souběh příjmů, tak v globále by bylo výhodnější mít podepsané prohlášení u toho menšího příjmu, protože se vám tudíž bude danit zálohovou daní (dovolená bude asi víc jak 5000,-, tak taky) a budete si ji moci po skončení roku vyúčtovat. Pokud budete mít podepsáno u současného zaměstnavatele, tak ten druhý vám srazí daň srážkovou, která je konečná, a už ji zpátky nedostanete.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Více jak 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
9. 1. 2009 9:38
Dobrý den, potřebovala bych poradit -
v současné době jsem na MD, v lednu budu od zaměstnavatele ještě čerpat nevybranou ŘD z r.2008. Současně mám také možnost pracovat pro jinou firmu na základě DoPP s měs.odměnou cca 2.000,-Kč.
1/ Je lepší podepsat prohlášení u zaměstnavatele nebo u firmy, kde budu mít pravidelný přivýdělek?
2/ když podepíšu prohlášení popl. u firmy, kde budu mít DoPP - budu danit zálohovou daní?
3/ změnily se od 1.1.09 podmínky u DoPP? ( SP a ZP se neodvádí, do 5.000,- srážková daň, nad zálohová?)
Děkuji