Podpora v nezaměstnanosti

• (neregistrovaný)

9. 1. 2009 13:52

Mám dotaz jsem na mateřské dovolené a pobírám rodičovský příspěvěk ve výši 3800,-Kč. Už půl roku marně hledám práci a vzhledem k tomu, že za týden mi mateřská končí, tak asi budu muset nastoupit na úřad práce.Chtěla jsem se zeptat jak se mi výše podpory bude vypočítávat? Z posledního zaměstnání, z mateřské, nebo z životního minima? Kolik je vlastně teď životní minum? Děkuji za odpověď.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 10. 1. 2009 20:42

beta (neregistrovaný)

Re: Podpora v nezaměstnanosti
      vy už nejste na mateřské dovolené, ale na rodičovské dovolené. Abyste měla nárok na podporu, musíte splnit v době 3 let před zaevidováním alespoň 1 rok zaměstnání - to splníte? V tom případě doložíte od z-ele výdělek a podpora se stanoví s ohledem na výši tohoto výdělku. Jelikož jste ale ve sledovaném čtvrtletí u z-ele neodpracovala 21 dnů, pak z-el stanoví pravděpodobný výdělek. Jestliže nemáte již z-ele, či jste v posledních 3 letech nesplnila podmínku 1 roku zaměstnání, ze kterého jste byla účastna důchodového pojištění, pak budete dostávat podporu v násobku s ohledem na prům.mzdu v NH, mrkněte se na portal MPSV, kde máte obsáhlé info, např. si prostudujte https://formulare.mpsv.cz/okprace/cs/form/print.jsp?CMD=PrintEmpty&FN=PUchZ090101890&SSID=4380

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).