POHODA - účetní program

• (neregistrovaný)

10. 1. 2009 10:43

Prosím pokud se v Pohodě přepnu do účtování na přelomu období pohoda mi hlásí následující.
    Nedoporučejeme používat pro různé agendy stejné oznečení číselných řad. V této účetní jednotce to jsou číselné řady s prefixem:
    29SP duplicitní s 29SPr a 29SV duplicitní s 29SVy. Vůbec nevím co to znamená. Poradíte? Díky Zuzana

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 10. 1. 2009 11:03

Jaromír (neregistrovaný)

Re: POHODA - účetní program
      Znamená to, že máte pro různé agendy stejnou předponu (prefix) číselné řady, ve vašem případě 29SP a 29SV. Když byste potřebovala přečíslovat nějaké doklady, nepůjde to, protože Pohoda neumožňuje změnit číslo dokladu, je-li stejný prefix pro jinou řadu. Změňte si čísla řad na nějaká jiná, neduplicitní, třeba na 29Pr a 29Vy nebo jinak :-).

• 10. 1. 2009 14:30

Zuzana (neregistrovaný)

Tak jsem si to v číselných řadách opravila a je to už v pořádku. Ještě mám jeden dotaz. Ještě pokud se těch přepínám do období roku 2009 hlasí pohoda že mám v uživatl. natavení nastavit nové typy DPH. Prosím ještě o vysvětlení co mám udělat. Děkuji

• 11. 1. 2009 15:02

Jaromír (neregistrovaný)

Vzhledem k tomu, že od 1.1.2009 platí nový tiskopis pro DPH, ve kterém se používá jiné než dosavadní členění, je potřeba, pokud máte v Uživatelském nastavení k jednotlivým agendám přiřazeny natvrdo druhy členění, abyste si je pro rok 2009 aktualizovali na nové, platné pro 2009.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).