Exekuční příkaz

• (neregistrovaný)

10. 1. 2009 15:23

prosím o radu, pokud přijde za-teli exekuční příkaz za za-nce, může na základě tohoto příkazu provést srážku nebo musí mít ještě nějaký doklad? děkuji

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 10. 1. 2009 15:38

aneta (neregistrovaný)

Re: Exekuční příkaz
      Pokud Vám přijde exekuční příkaz, který ještě nenabyl právní moci, tak už zaměstnanci musíte strhávat peníze, ale deponujete je a nikam je neposíláte. Po obdržení oznámení o nabytí právní moci odešlete deponovanou částku na účet exekutora a pak již posíláte pravidelně každý měsíc strženou čásku. Na exekučním příkaze, který dosud nenabyl právní moci bývá většinou věta typu "plátce mzdy poté, co obdrží oznámení o nabytí právní moci, poukáže zadržené částky na účet....." nebo tak nějak podobně ta věta zní, už si to nepamatuju přesně.

• 10. 1. 2009 19:10

aves (neregistrovaný)

s tou větou máte pravdu, to tam opravdu je, ale je to jednorázová částka, která činí 2200,- Kč,tak jsem si myslela,že bych ji mohla ztrhnout teď v lednu.ten exek. příkaz mi přišel 15.12.2008. jedná se vždy jednou měsíčně o jednu srážku.nemá jiné, přednostní. Dokonce mi v prosinci volali z Magistrátu k nám na firmu,proto jestli si můžou tento ex.příkaz poslat (uplatnit). Oni mi po tom příkazu pak posílají vyrozumívací dopis.tak myslíte,že bych to měla ztrhnout až v únoru? to by bylo až ale za dva měsíce.díky

• 10. 1. 2009 19:14

aves (neregistrovaný)

jak se to deponuje? ještě jsem se s tím nesetkala? na výpl. pásce má kolonku exekuce a tam částku třeba 2700,- Kč která se mu odečítá samozřejmě jako poslední (po ZP, SP, dani, slevy atd.) a vyjde mu čistá mzda, kterou má k výplatě na účet.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).