Jak zaúčtovat fakturu do EU?

• (neregistrovaný)

10. 1. 2009 15:28

Dobrý den,

vystavili jsme fakturu do Německa. Opravovali jsme jim motor. Na fakturu jsem uvedla, že se jedná o opravu motoru. S účetnictvím začínám a nevím, zda mám tuto fakturu zaúčtovat jako "prodej výrobků" nebo "prodej sloužeb". Jelikož odběratel, je v Německu plátce DPH, vystavila jsem fakturu bez DPH. Vím, že musím vystavit a podat na finančí úřad souhrné hlášení. Současně se souhrným hlášením budu podávat na Fú i klasické přiznání k DPH. POkud tuto zahraniční Fa zaúčtuji jako prodej výrobků do EU, objeví se mi na daňovém přiznání v řádku 410? Pokud to zaúčtuji jako prodej služeb do EU, objeví se tato částka na jakém řádku daňového přiznání? Bude to řádek 440??? Moc děkuji za radu, protože si s tím vůbec nevím rady. Jana

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 10. 1. 2009 19:17

Michaela (neregistrovaný)

Re: Jak zaúčtovat fakturu do EU?
      Poskytli jste službu nebo prodali nějáké zboží? Na fakturu jste uvedla pouze asi: fakturujeme vám za poskytnuté služby a uvedli vaši hodinovou sazbu za opravu? Nebo současně i uvedli částky za nějáké výrobky? K tomu jste i něco prodali nějáké své zboží? Nebo to byl spíš materiál? Moc tomu nerozumím.
      Souhrnné hlášení podává pouze plátce, který uskutečnil dodání zboží do jiného členského státu osobě registrované k dani v jiném členském státě, ale to z vašeho dotazu nevyplývá.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).