Jak poprvé na DP?

• (neregistrovaný)

10. 1. 2009 16:49

Ahoj,
    jsem student s ŽP, který jsem ale vůbec nevyužil, chystám se jít jej pozastavit.
    Mám ale docela strach z DP - nemám ponětí jak jej správně vyplnit, měl jsem souběžně více příjmů. Opatřím si od zaměstnavatelů potvrzení o zdanitelných příjmech, to je mi jasné, ale jak je pak využiji v podávání DP či jak postupovat? Respektive na co si dát pozor..díky moc

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 10. 1. 2009 17:42

ve.sa (neregistrovaný)

Re: Jak poprvé na DP?
      *musíte se v DP zorientovat, všechny příjmy od zaměstnavatelů sečtěte, jsou to příjmy dle §6 a patří do jednoho řádku, příjmy z podnikání mají taky svoje kolonky dle §7 ..musíte si rozhodnout, zda zvolíte skutečné vvýdaje, nebo paušál..lepší by bylo obrátit se na účetní kancelář, která vám ochotně poradí..

• 10. 1. 2009 18:14

Petr (neregistrovaný)

S těmi výdaji mi to není jasné - vůbec jsem ŽL nevyužil, nic jsem nekoupil ani neprodal, protože jsem získal velmi výnosnou práci.
      Pokud bych si nechal DP zpracovat, mám se obrátit na daňové poradce? A jak se pohybují ceny? Děkuji

• 11. 1. 2009 21:02

ve.sa (neregistrovaný)

**v tom případě je to jednoduché, příjmy z podníkání dle §7 budou nula, výdaje nula..a vyplníte si jen příjmy ze zaměstnání a vyúčtujete zaplacenou daň...můžete si uplatnit příslušené slevy na dani , či snížení základu daně o penzijní či životní pojištění...
      *ceny u daňových poradců jsou mnohem vyšší než u účetní, která se v daňové problematice vyzná..

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).