Re: Do nákladů?
xxxxxxxxxx
- u zálohové faktury účtujete až její úhradu, takže 314/221,pokud platíte z účtu nebo proti pokladně v případě hotovostní úhrady, až přijde faktura, tak pak 501.../321, 321/314..
- já jsem se s jedním z programů, které používám nějak neshodla, a účtuji při přijetí zál. faktury 314/321, úhrada 321/221, výsledek je stejný a pro mne lépe čitelný... snad mi kvůli tomu nikdo hlavu neutrhne...
Takže to mám zaúčtovat jako spotřebu materiálu? To já už jsem vychytala, jak v našem programu zúčtovat zálohovou fakturku s celkovou vyúčtovací, aby mi "neřvala kontrola účtování" ale šlo mi o to, jestli to můžu hodit na nákladová účet a jaký. Tak moc děkuji za odpověď.
na nákladový to dáte, až dostanete fakturu. určitě je to 501 mateirál, jestli máte na takové věci analytiku tak podle nabídky
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
10. 1. 2009 17:43
Dobrý večer, měla bych prosbu. Dostala jsem zálohovou fakturu na síťový disk a flash disky, je to pro naše počítače do kanceláře, ale vůbec si nevím rady na jaký účet to dát. Poradíte?