Re: internetový obchod,co to obnáší
Paní Beto,
čtu příspěvky tak, že si dám Ctrl-F a hledám jen Vaše odpovědi - to mi stačí, měla by jste za to dostávat od provozovatele serveru nějakou odměnu!!!
Velice rád bych zde pomohl já Vám, sice podnikám, ale už 15 let, nyní navíc jako právnická osoba, takže z praxe nemohu sloužit. Nedávno jsem však pomáhal mému bratranci se založením živnosti a povinností z toho vyplývajích. Šlo však o příjem vysoce přes 20 tis. za rok, taže vystavení ŽL bylo jasné.
Podle mě: když ŽL nemá, ale má nějakého stálého zaměstnavatele, do příjmu 6000 za rok se přiznání DPFO nepodává. Když zaměstnavatele nemá, je tento limit vyšší, zřejmě oněch 20 tis. Kč za rok - do tohoto příjmu se přiznání DPFO opět nepodává. Je to obdobné, jako když sklidím na své zahradě metrák kedluben a prodám je sousedům - takhle nějak si to představuji.
Když ŽL má, pak si myslím, že by měla konat veškerou samostatně výdělečnou činnost na základě ŽL - můj názor.
Jeden majitel internetového serveru mi prodává pronájem banneru tak, že se nechá zaměstnat na DPP na 1 hod za 1000 Kč - to je podle mě zcela legální.
Víc asi nepomohu. Mějte se fajn, R.K.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
10. 1. 2009 19:15
Prosím poraďte, má známá na Vysočině-vysoká nezaměstnanost,...v nouzi jí napadlo internetový obchod-co to obnáší-povolení?od koho?Pokud by měla živnostenský list a občasný výdělek, tzn. např.5x do roka do cca 20.000-jedná se o příležitostný příjem (domnívám se, že nikoliv). Pokud by neměla ŽL a příjem z tohoto internetového obchodu do 20000 ročně-jedná se o příležitostný příjem, tzn. bez přiznání DPFO?