Re: Prodej věci pořízených v době podnik
Paní Hanko, teď tomu nerozumím. Právě, že ve "firmě" to vlastně je, když to bylo pořízeno z provozní režie. Nemyslela jste naopak, že bych to za tu korunu jako z firmy koupil ? Jak to ale provést v praxi, napsat kupní smlouvu, že Tomáš ten a ten, prodává věc tomu stejnému Tomášovi ? Díky za rady, nejsem v tom zběhlý a nechchi se dostal do problémů.
Tomáš
Re: Prodej věci pořízených v době podnik
Nemusíte podávat žádné dodatečné přiznání,když DHIM v dalším roce prodáte.Koncem roku 2008 tento drobný hmotný majetek prostě vyřadíte z podnikání z důvodu ukončení činnosti.DHIM Finanční úřad nijak nesleduje, v době kdy jste podnikal jste tyto věci používal pro svou činnost.Jiné to je u hmotného majetku odpisovaného,tam je 5letý test.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Vláda bude i v květnu zasahovat do cen paliv. Mění se výpočet
Odhlášené zaměstnance už znovu najdete. ČSSZ opravila chybu
Daňové přiznání v ohrožení? Podání vám může zkomplikovat přetížený systém
Zaměstnavatel vás pozdě přihlásil k pojištění. Jaké nastanou komplikace?
Systém hlášení úspěšně pokračuje, tvrdí stát. Zaměstnavatelé se mezitím „hroutí“
Dobírka jako smažák české e-commerce. Bude mít fanoušky, ale hospodu vám nezachrání
11. 1. 2009 19:40
Dobrý den, mám dotaz. Podnikal jsem jako fyzická osoba a výdaje jsem účtoval podle skutečných nákladů. V době podnikání jsem si takto pořídil před dvěma lety počítač, monitor a tiskárnu. K 31.12.2008 jsem podnikání ukončil a odešel do důchodu. Samozřejmě, že za rok 2008 budu podávat daňové přiznání. Mně jde o jinou věc. Nebudu muset podávat nějaké dodatečné daňové přiznání, když třeba v únoru 2009 a nebo později po podání daňového přiznání takto pořízené věci prodám ? Jedná se o příjem a nebo tyto věci byly vlastně odepsány, když byly pořízeny v limitu do 40000,- Kč a teď mají hodnotu stěží několika málo tisíc korun.
Děkuji za odpověď Tomáš