Re: vzajemny zapocet
Musíte zaúčtovat závazek v celé výši vč. DPH a pohledávku také v celé výši. Napr. 311/602 - 100 Kč, 501/321 60 Kč. Zápočet je 60 Kč, ponížíte pohledávku o 60 Kč 395/311 60 Kč, a "uhradíte" závazek 321/395 60 Kč (395 je v této fázi nulový a na odběrateli máte 40 Kč, které obdržíte bankou nebo pokladnou.) Zkuste si to nakreslit, je to jednoduche, jen pochopit princip
Re: vzajemny zapocet
Dph jsem si uz ponizila pri evidenci dobropisu, ted se mi jen jedna zda fakturu ke ktere se to vztahuje ten zapocet tak jak ji mam ponizit o tu dobropisovanou castku, zda zalohou nebo s 0%dph to asi vyjde nastejno...ne??
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
12. 1. 2009 8:04
dobry den, firma mi zaslala dobropis a pote vzajemny zapocet, jen ted nevim jak zaevidovat fakturu ke ktere to patri.jestli tu dobropisovanou castku dat se zakladem 0%dph nebo tu castku dat jako zalohu.dekuji!