Re: Faktura v Eurech
V jaké měně budete fakturovat , záleží na dohodě s odběratelem. V případě Kč se vyhnete kurzovým rozdílům . Na kurzových rozdílech se dá ale vydělat, dle pohybu kurzu. Když se dohodnete na EUR, tak si nemusíte dělat deviz.kurz, banka vám to připíše i na korunový účet , ale musíte počítat s poplatky, které si strhnou za převod měny. Jde o to jak často takové platby budou, jestli častěji, vyplatí se eur účet založit. Jestli vše bude přes banky, tak není důvod mít valutovou pokladnu.
můžete používat denní kurz ČNB
Děkuji za vyčerpávající odpověď. Jen ještě maličkost. Když fakturuji v Kč a Slováci mi to pošlou na korunový účet v eurech, tak na výpisu tam nemám přesně částku, kterou jsem vyfakturoval, ale mám tam částku mínus poplatky. Nevíte jak to v DE zaúčtuju? Napadlo mě, že fakturu zaúčtuju v plné výši a ten rozdíl co mi chybí napíšu do Provozní režie jako bankovní poplatky.? Co vy na to?
jj, rozdíl určitě do bank.poplatků.... možná vám, ale banka připíše celou částku a poplatek si odečte na dalším řádku výpisu..uvidíte :)
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Více jak 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
12. 1. 2009 9:26
Jsem fyzická osoba, vedu DE, jsem plátce DPH a prodávám šperky na Slovensko. Od nového roku jim budu vystavovat fakturu v Kč nebo v Eurech? V bance mám jen korunový účet, musel bych si zřídit devizový účet. Přepočítávat můžu denním kurzem? Pokud se jedná o bezhotovostní platby nemusím mít doufám valutovou pokladnu? Díky