Re: Jak vyplnit a podepisovat prohlaseni
>Bod1-zapisi patricny rok, v mem pripade 2008 a ted i
>2009 ANO
>Bod2-nic
>Bod3-nic
>
>Oddil II
>Tady tapu u bodu 2. Pokud se mi jedna o rok 2008 tak
>tam napisi 2008? A ppreskrtnu nejsem, protoze jsou
>pozivatele. ANO (máte asi starý tiskopis)
>
>No a dole na str.2 jsou 2 tabulky kde jsem uplne mimo.
>Jedna je "potvrzuji pravdivost a plnost..." a tam jsou
>2 radky ke kazdemu roku. Jeden je Na zdanovaci obdobi
>a je tam datum a podpis. Pokud jde o rok 2008, jake
>datum napsat? Podepisuje kdo?
Do 30 dnů od nástupu, podepíše poplatník. Kdyby podepisoval později, tak to je v druhém řádku:
Pod tim je Dodatecne za
>zdanovaci obdobi (za kalendarni mesice). To nechapu k
>cemu je. Kdyz jsou na cely rok tak podepisi prvni radek
>a kdyz jen na urcite mesice v roce tak druhy? Opet,
>kdo to podepisuje a s jakym datem?
To je v případě, že si to rozmyslí a podepíše později.
>Druha tabulka je "narok na uznani slev prokazal
>poplatni" a tam je "na zdanovaci obdobi" a "za platce
>overil". Chapu dobre ze pokud jde o rok 2008, napisi 2008,
>ale kdo to podepisuje? Zamestnanec?
Ověřuje mzdová účetní.
>
>
>Na str. 3 je oddil III
>Chapu ze pro rok 2008 vyplnim 2008 do prvni kolonky.
>Jak se vyplni body 1-3? To podepise zamestnanec?
Tam se píše jenom rok. Podepisuje se až na 4. staně.
>
>Jedine co snad vim spravne je ze na posledni strane
>dole se za zdanovaci obdobi 2008 napise datum nejpozdeji
>15.2.2009.
Ale co kdyz zamestnanec dela jen v lednu
>2008, muze tam byt napr.1.3.2008 nebo az datum roku
>2009, po skonceni zdanovaciho obdobi?
Až po skončení zdaňovacího období, 1.3.2008 ještě nemůže vědět, jestli nebude mít povinnost podat daňové přiznání.
>
>MOCKRAT DEKUJI ZA PRIPADNE ODPOVEDI! Ivan
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Více jak 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
12. 1. 2009 9:26
Dobry den,
mam zamestnany na DPP 2 pani ktere jsou v duchodu a pracuji jen pro me. Takze v roce 2008 podepsaly prohlaseni a dostavaji celou mzdu bez srazek. (ccca1500,-/mesic).
Jak mam vyplnit prohlaseni a kde ho maji podepsat? Zadne slevy, deti, odecty, nic. Ciste jen duchodkyne uplatnujici slevu. Koukam do formulare a jsem na rozpacich.
Bod1-zapisi patricny rok, v mem pripade 2008 a ted i 2009
Bod2-nic
Bod3-nic
Oddil II
Tady tapu u bodu 2. Pokud se mi jedna o rok 2008 tak tam napisi 2008? A ppreskrtnu nejsem, protoze jsou pozivatele.
No a dole na str.2 jsou 2 tabulky kde jsem uplne mimo. Jedna je "potvrzuji pravdivost a plnost..." a tam jsou 2 radky ke kazdemu roku. Jeden je Na zdanovaci obdobi a je tam datum a podpis. Pokud jde o rok 2008, jake datum napsat? Podepisuje kdo? Pod tim je Dodatecne za zdanovaci obdobi (za kalendarni mesice). To nechapu k cemu je. Kdyz jsou na cely rok tak podepisi prvni radek a kdyz jen na urcite mesice v roce tak druhy? Opet, kdo to podepisuje a s jakym datem?
Druha tabulka je "narok na uznani slev prokazal poplatni" a tam je "na zdanovaci obdobi" a "za platce overil". Chapu dobre ze pokud jde o rok 2008, napisi 2008, ale kdo to podepisuje? Zamestnanec?
Na str. 3 je oddil III
Chapu ze pro rok 2008 vyplnim 2008 do prvni kolonky. Jak se vyplni body 1-3? To podepise zamestnanec?
Jedine co snad vim spravne je ze na posledni strane dole se za zdanovaci obdobi 2008 napise datum nejpozdeji 15.2.2009. Ale co kdyz zamestnanec dela jen v lednu 2008, muze tam byt napr.1.3.2008 nebo az datum roku 2009, po skonceni zdanovaciho obdobi?
MOCKRAT DEKUJI ZA PRIPADNE ODPOVEDI! Ivan