Re: Kontrola z FÚ za celý rok?máte zkuše
U nás taky byli za poslední 3 roky. Řekla bych, že to je klasická kontrola. U vás možná jdou hledat něco konkrétního, když chtějí jen 2005. Neptala jste se jich o co jde? Možná je to na udání :-(
Ale nechci Vás strašit, třeba jde o nějakou maličkost.
S tím udáním mě to taky napadlo,protože mi bylo divné,proč zrovna ted najednou chtějí zrovna jeden konkrétní rok:( No musím věřit,že vše bude v pořádku:) To pak asi taková kontrola trvá celý den ne-li dva,co?
FU to dělá normálně, že jen kontroluje třeba 2 roky pozpátku, nestíhají toho kontrolovat více, asi jste měl velký obrat, mně kontrolovali jednoho chlapíka jen dva roky pozadu. Taky mi to bylo divný, mysleli jsme, že je to na udání, ale prý kvůli vysokému obratu. Byl to docela mazec, pořád zpovídali podnikatele, vyptávali se na různé cesty v knize jízd, dokonce mi tam tvrdili, že tam mám chybu a nebyla to pravda. Člověk si musí dávat pozor i FÚ není neomylný!! Kdybych se neozvala, klidně by mi to vyhodili z nákladů. Špatně si přečetli zákon. Už bych to nechtěla zažít!! je to na deprimující!! Tím Vás nechci strašit. Už bych si je do firmy nepustila, odvezla bych jim ty doklady na FÚ a nemusela bych se deprimovat.
To si právě myslím,že to bude děs a hrůza,až budou chtít něco najít za každou cenu.Fuj,vůbec se na to netěším a ještě zrovna si vybrali ten nejlepší možný termín.........jako kdyby toho teď takhle nebylo málo s koncem roku a k tomu nová sil.daň,zaměstnanci přehled apod.fuj,to bude asi děs.Už aby to bylo za námi,ale díky za reakce:)
Zkuste si dohodnout jiný termín, pokud nejste notoričtí průšviháři a neplatiči, tak bývají babky na FÚ docela vstřícné. Že by byli s kontrolou hotovi za jeden den, tak o tom si nechte zdát. Mě kontrolovali jednu klientku (dva roky) a trvalo jim to měsíc. Já zásadně doklady na Fú vozím, nemám absolutně náladu a ani místo na to, aby se mi tu usídlily kukačky z FÚ:)))
Určitě. Zavolejte a domluvte se, že doklady přivezete. Vždycky to tak dělám a opravdu se mi nestalo, že by mermomocí chtěli přijet a sdílet se mnou kancelář. Jiné prostory nemám, abych je tam usadila:)) Pokud pak něco chtěli, volali a my jsme přijeli dovysvětlit nebo s nějakými dalšími doklady, které chtěli vidět. Ale to bylo jen sporadicky.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Více jak 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
12. 1. 2009 10:58
Mohu se zeptat na vaše zkušenosti s kontrolou z FÚ? Dnes mi volali,že by u nás chtěli udělat kontrolu celého roku 2005.Docela se toho děsím:( Nedovedu si to prostě představit,že budou dělat celý rok. Zatím jsme měli vždy kontrolu DPH nějakého měsíce,ale tohle neznám. Na co se asi tak mám hlavně připravit? NO a jak taková celoroční kontrola probíhala u vás?Děkuji za odpovědi