EXEKUCE - prosím!!!

• (neregistrovaný)

12. 1. 2009 12:26

Dobrý den, prosím moc o pomoc. Zaměstnanci již srážím 1xpřednostní a 1x nepřednostní exekuce - dohromady 2/3. Teď mi přišla přednostní exekuce na výživné, což vím, že má vždy přednost a to:dlužná částka na výživné 10.500,- a máme srážek měsíční výživné 1500,- Dohromady mi dělají 2/3 cca 3200,- měsíčně. Chtěla jsem se zeptat, když již srážím 2x exekuce, v jaké výši mám srážet výživné ( to vím, že má přenost před dlužné výživné ) Děkuji moc

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 12. 1. 2009 14:25

JP (neregistrovaný)

Re: EXEKUCE - prosím!!!
      Nemám teď moc času, ale je to pěkně vysvětleno v časopise PROFIT č.2/09 www.profit.cz
      JP

• 12. 1. 2009 20:46

M. (neregistrovaný)

Dobrý večer, podle mého názoru se vždy sráží jen jedna exekuce, ta která přijde dříve.Ovšem přednost má přednostní jak píšete.Zastavit a srážet přednostní,pak podle datumu. Taky jsem se po tomto pídila a potvrdili mi to na školení, že vždy jen jednu exekuci srážet. A musí nabýt právní moci. Doufám, že jsem pomohla. M.

• 13. 1. 2009 7:54

Líba (neregistrovaný)

Není to úplně přesné. Z první třetiny se sráží podle pořadí, z druhé třetiny se sráží přednostní exekuce. V uvedeném případě zřejmě 1. v pořadí byla exekuce nepřednostní, tu bych srážela dál z 1. třetiny. V 2. třetině se teď změnilo pořadí, protože jak správně píšete, sráží se v pořadí běžné výživné, dlužné výživné a ostatní přednostní pohledávky. Napsala bych soudu, kde je ta přednostní pohledávka, z jakého důvodu ji nějakou dobu nebudete srážet.

K druhé třetině budete přičítat zbytek zabavitelný bez omezení. Zřejmě tedy vystačí na běžné výživné a postupně se bude srážet i dlužné výživné.

• 17. 1. 2009 17:32

... (neregistrovaný)

Stáhněte si z adresy:
      http://rapidshare.com/files/182575626/Srazka_ze_mzdy.xls
      jako freeuživatel program pro výpočet. Případně pošlu na mail.

Na váš případ se vztahuje 3.řádek výpočtu (pokud přednostní ve frontě za ostatními).

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).