Re: Daňové přiznání FO - přílohy
Dobrý den,
moc děkuji za radu. Pro upřesnění - odešla jsem v minulém roce z firmy, ve které jsem byla zaměstnána, ale do konce kalendářního roku se mi nepodařilo najít jinou práci. Proto jsem evidována na ÚP (a soudím, že si musím DP vyplnit a podat sama). List vlastnictví tedy stačí ten, co již byl podáván minulý rok, nebo musí být novější?
Ještě jednou moc děkuji za případnou radu.
Re: Daňové přiznání FO - přílohy
Nemusíte podávat daňové přiznání, můžete požádat svého posledního zaměstnavatele (i když jste byla zaměstnaná naposledy třeba v lednu 2008) o roční zúčtování. V tom případě má ten list vlastnictvíí zaměstnavatel založený. V každém případě jiný nepotřebujete.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více jak 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
12. 1. 2009 13:53
Dobrý den,
ráda bych požádala o radu ohledně příloh daňového přiznání FO. Letos si budu dělat daňové přiznání sama. Jsem cca dva měsíce evidována na úřadu práce, a proto bych se ráda zeptala, zda musím přikládat k daňovému přiznání nějaké potvrzení, jak dlouho jsem na ÚP registrována.
Současně chci zohlednit v DP úroky z hypotečního úvěru. Minulý rok za mě podával zaměstnavatel jako přílohu kopii listu vlastnictví. Musím letos přikládat aktualizovaný list vlastnictví, nebo stačí znovu přiložit ten, který byl přiložen minulý rok. K žádné změně ve vlastnictví nedošlo.
Předem moc děkuji za rady.