Daňové přiznání FO - přílohy

• (neregistrovaný)

12. 1. 2009 13:53

Dobrý den,
    ráda bych požádala o radu ohledně příloh daňového přiznání FO. Letos si budu dělat daňové přiznání sama. Jsem cca dva měsíce evidována na úřadu práce, a proto bych se ráda zeptala, zda musím přikládat k daňovému přiznání nějaké potvrzení, jak dlouho jsem na ÚP registrována.
    Současně chci zohlednit v DP úroky z hypotečního úvěru. Minulý rok za mě podával zaměstnavatel jako přílohu kopii listu vlastnictví. Musím letos přikládat aktualizovaný list vlastnictví, nebo stačí znovu přiložit ten, který byl přiložen minulý rok. K žádné změně ve vlastnictví nedošlo.

Předem moc děkuji za rady.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 12. 1. 2009 13:59

sarah (neregistrovaný)

Re: Daňové přiznání FO - přílohy
      Pokud poprvé podáváte daňové přiznání sama, pak musíte předložit kopii smlouvy o úvěru a kopii LV. Z Vašeho dotazu jsem však nepochopila, zda jste podnikatelka, nebo jen zaměstnaná a máte souběh s Úřadem práce.

• 12. 1. 2009 17:54

Kac (neregistrovaný)

Dobrý den,
      moc děkuji za radu. Pro upřesnění - odešla jsem v minulém roce z firmy, ve které jsem byla zaměstnána, ale do konce kalendářního roku se mi nepodařilo najít jinou práci. Proto jsem evidována na ÚP (a soudím, že si musím DP vyplnit a podat sama). List vlastnictví tedy stačí ten, co již byl podáván minulý rok, nebo musí být novější?

Ještě jednou moc děkuji za případnou radu.

• 12. 1. 2009 19:41

Renata (neregistrovaný)

Nemusíte podávat daňové přiznání, můžete požádat svého posledního zaměstnavatele (i když jste byla zaměstnaná naposledy třeba v lednu 2008) o roční zúčtování. V tom případě má ten list vlastnictvíí zaměstnavatel založený. V každém případě jiný nepotřebujete.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).