Re: kontrola ossz - poprvé. prosím o rad
>Dobrý den, v pátek mám jít poprvé na kontrolu na
>sociálku a chtěla bych požádat mzdovky o pár rad. Přišla mi
>výzva ke kontrole, kde je v bodech napsáno co vše je
>třeba předložit. No bohužel ne všemu rozumím. Jsme MO.
>Ke kontrole předložte:
>1/ doklady o plnění ohlašovacích a oznam. povinností v
>nem.poj. a duch.poj.
>2/nákladové účty mezd, nebo DE včetně pokl. knihy a
>další učet.záznamy o údajích potřebných pro stanovení a
>odvod poj. = vedeme podvojko, musím jim tedy
>vytisknout 521 a 524??
>3/podklady rozhodné pro určení výše VZ pro stanovení
>pojistného = stačí mzdový list + přehled o VZ a
>pojisném MO?
>4/záznamy o evidenci pracovní doby včetnědoby prac.
>volna bez náhrady příjmu = může OSSZ kontrolovat
>docházku?
>5/neomluvené prac. dny za-nce, popř. jejich části =
>žádné neom. prac. dny nevedeme u žádného za-nce
>6/podkladovou evidenci pro účely nem. a důch. poj.
>???
>
>Asi je toho požehnaně co nevím, ale budu ráda, když se
>najde trpělivá mzdovka, která mi objasní tyto věci.
>Děkuji
Já jsme si vždy zavolala na OSSZ a upřesnila jsme si,co po mě chtějí, u nás jsou vstřícní,předkládáme výplatní listy,mzdové listy všech i odhlášených zaměstnanců,tzv. rekapitulaci,kde je patrná hrubá mzda,vyměřovací základ a celý odvod soc.pojištění + čistá mzda,vyjela jsem seznam odvodů SP a čistých mezd,dohody o provedení práce,žádánky o náhradní neplacené volno,jsme též MO ale máme DE.
Právě mám už také nachystané mzdové listy, eldp, souhrnou výplatní listinu, prac. smlouvy, neschopenky, přehledy VZ, seznamy společníku, jen ta evidence docházky mi dělá starosti, protože si ji každý za-nec vede sám a já do něj nenahlížím, u nás je to tak, že si každý za svou docházku ručí sám, přesčasy zde nejsou vůbec propláceny. Takže asi z té docházky mám největší strach - nevíte jak moc mohou kontrolovat docházku??
Jsme v práci pouze 4, takže se dá ohlídat, či je v práci nebo ne :-) Vyplněnou dovolenku musí za-nci podávat den před nástupem a když jdou na neschopenku, tak mi ji od lékaře musí donést. To či jsou v práci nebo nejsou vím, jen nemám dohled nad tím, jak oni si docházku zapisují.
Dodatky ke smlouvám bych vzala s sebou, když už berete ty smlouvy.
Já v nosím na kontroly jen ELDP, mzdové listy a rekapitulace mezd.
Nic jiného nechtějí vidět. Kontrola je s 15 zaměstnanci hotová za 20 minut. Opravdu si zavolejte na správu, co opravdu potřebují.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Více jak 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
12. 1. 2009 15:44
Dobrý den, v pátek mám jít poprvé na kontrolu na sociálku a chtěla bych požádat mzdovky o pár rad. Přišla mi výzva ke kontrole, kde je v bodech napsáno co vše je třeba předložit. No bohužel ne všemu rozumím. Jsme MO.
Ke kontrole předložte:
1/ doklady o plnění ohlašovacích a oznam. povinností v nem.poj. a duch.poj.
2/nákladové účty mezd, nebo DE včetně pokl. knihy a další učet.záznamy o údajích potřebných pro stanovení a odvod poj. = vedeme podvojko, musím jim tedy vytisknout 521 a 524??
3/podklady rozhodné pro určení výše VZ pro stanovení pojistného = stačí mzdový list + přehled o VZ a pojisném MO?
4/záznamy o evidenci pracovní doby včetnědoby prac. volna bez náhrady příjmu = může OSSZ kontrolovat docházku?
5/neomluvené prac. dny za-nce, popř. jejich části = žádné neom. prac. dny nevedeme u žádného za-nce
6/podkladovou evidenci pro účely nem. a důch. poj. ???
Asi je toho požehnaně co nevím, ale budu ráda, když se najde trpělivá mzdovka, která mi objasní tyto věci. Děkuji