Prodavač nechtěl vzít při placení 1000kč

• (neregistrovaný)

13. 1. 2009 8:26

Prodavačka v obchodě mi nechtěla vzít tísícikorunu, jelikož prý nemá zpět na vrácení. Je někde uzákoněno, že musí mít navrácení zákazníkovi? děkuji Musela jsem tam zboží nechat a bez nákupu odejít.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 13. 1. 2009 8:48

S (neregistrovaný)

Re: prodavač nechtěl vzít při placení 10
      Uzákoněno to není.
      1 000 korunová bankovka je státem vydané platidlo. Pokud se jí zdála falešná mohla na Vás zavolat PČR.
      To, že ji odmítla z důvodu nedostatku dorbných na vrácení je její problém, přišla o tržbu.
      Ale je mi jasné, že chodit ráno do pekárny pro 2 rohlíky s tisícovkou nemusí být to pravé ořechové, zvlášť pokud jsem ten den už pátá.

• 13. 1. 2009 9:21

Mája (neregistrovaný)

Mě, pokud se mi toto stane, tak trvám na tom,ať si prodavačka sežene ty drobné kde chce.

• 13. 1. 2009 10:45

zastánkyně prodavaček (neregistrovaný)

No zřejmě jste se nikdy neocitla na té druhé straně - straně prodavačky. Pracovala jsem na pokladně v supermarketu, běžně po otevření přišli lidé i s 5000,- s nákupem za pár korun. Pokud jste chtěla rozměnit u vedoucí pokladen, tak, když už jste byla několikátá z pokladních, vám jednoduše sdělila - nemám a práskla interním telefonem. A zákazník si myslel - zákazník Váš pán!

• 14. 1. 2009 3:17

vedoucí pokladen (neregistrovaný)

Pokud mám směšný limit v trezoru, tak prostě nemůžu mít drobné. To pochopí jen člověk od fochu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).