Re: prodavač nechtěl vzít při placení 10
Uzákoněno to není.
1 000 korunová bankovka je státem vydané platidlo. Pokud se jí zdála falešná mohla na Vás zavolat PČR.
To, že ji odmítla z důvodu nedostatku dorbných na vrácení je její problém, přišla o tržbu.
Ale je mi jasné, že chodit ráno do pekárny pro 2 rohlíky s tisícovkou nemusí být to pravé ořechové, zvlášť pokud jsem ten den už pátá.
Re: prodavač nechtěl vzít při placení 10
No zřejmě jste se nikdy neocitla na té druhé straně - straně prodavačky. Pracovala jsem na pokladně v supermarketu, běžně po otevření přišli lidé i s 5000,- s nákupem za pár korun. Pokud jste chtěla rozměnit u vedoucí pokladen, tak, když už jste byla několikátá z pokladních, vám jednoduše sdělila - nemám a práskla interním telefonem. A zákazník si myslel - zákazník Váš pán!
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více jak 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
13. 1. 2009 8:26
Prodavačka v obchodě mi nechtěla vzít tísícikorunu, jelikož prý nemá zpět na vrácení. Je někde uzákoněno, že musí mít navrácení zákazníkovi? děkuji Musela jsem tam zboží nechat a bez nákupu odejít.