Re: Odchod zaměstnance-co vyplnit???
Zápočtový list se dřív říkalo Potvrzení o zaměstnání a to měli dostat 31.12., když odcházeli. ELDP můžete udělat, až budete mít hotové výplaty za prosinec. Tiskopisy použijete platné po rok 2008. Pokud šli na pracák, měli vás požádat o potvrzení o průměrném čistém výdělku.
Potvrzení o zdanitelných příjmech vystavíte 10 dnů od požádání. Já posílám koncem ledna automaticky všem, kteří odešli. Ovšem nemám jich mnoho.
Výpočet daně a daňového zvýhodnění budete dělat jenom těm, kteří vás požádají o roční zúčtování daně. Požádat musejí do 15.2. a vy jim to uděláte ve výplatě za únor nebo březen.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více jak 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
13. 1. 2009 8:39
Dobrý den, chtěla bych se poradit. K 31.12.2008 nám odešli 2 zaměstnanci. Již jsem je odhlásila na sociálce a zdravce, ale chci se zeptat, co je ještě zapotřebí...
Určitě musím udělat zápočtový list a taky ELDP. může to být ještě na starém tiskopise? A mám ještě něco vyplnit?
Kdy se vyplňuje formulář: Potvrzení o zdanitelných příjmech?
A kdy : Výpočet daně a daňového zvýhodnění?
Děkuji za radu, jsem začátečník...pěkný den.