Re: dobropis z roku 2008
Děkuji vám za názory.
V naší společnosti je to bohužel tak, že se po závěrce , což musí být hotovo max do 5 až 6 v měsíci lednu, se období 12/2008 uzavře a už se do něj nesmí účtovat. Faktury,které nemáme se řeší dohady. Faktury,které přijdou v lednu a později se zdanitelným plněním 12/08 si musím přehazovat ručně do DPH za prosinec,ale účtují se samozřejmě v lednu.
Proto nevím jak postupovat s tímto dobropisem,jestli nevadí,když potvrdím převzetí v prosinci a zaúčtuji v lednu, ale ručně zařadím do DPH za prosinec.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Vláda bude i v květnu zasahovat do cen paliv. Mění se výpočet
Odhlášené zaměstnance už znovu najdete. ČSSZ opravila chybu
Daňové přiznání v ohrožení? Podání vám může zkomplikovat přetížený systém
Zaměstnavatel vás pozdě přihlásil k pojištění. Jaké nastanou komplikace?
Systém hlášení úspěšně pokračuje, tvrdí stát. Zaměstnavatelé se mezitím „hroutí“
Dobírka jako smažák české e-commerce. Bude mít fanoušky, ale hospodu vám nezachrání
13. 1. 2009 10:41
Dobrý den,
dnes jsem obdržela od dodavatele dobropis ještě z roku 2008 vystavený v listopadu. Dodavatel mě žádá o to, abych potvrdila převzetí ještě do roku 2008. Dobropis však již nemůžu zaúčtovat do starého roku,protože mě to náš účetní program již nedovolí. Nevím zda můžu dobropis zaúčtovat do ledna a převzetí potvrdit do prosince,protože mi to přijde nesmyslné. DPH bych tím pádem odvedla v přiznání za prosinec.
Mohl by mi prosím někdo poradit jak se v této situaci zachovat.
Mnohokrát děkuji za pomoc a přeji hezký den.