Re:VH, prosím..
Pokud se jedná o dovolenou z roku 2007 přesahující 4 týdny, pak tuto dovolenou je možné s písemným souhlasem zaměstnance převést do dalšího, tj. přespříštího roku (roku 2009), nebo ve 12/2008 proplatit, pokud s převodem nesouhlasí a tuto část dovolené nemohl do konce příštího roku vyčerpat (příštím rokem vůči 2007 je 2008, 2009 je další rok).
Je-li výše zmínka o tom, že dovolenou z roku 2007 bylo možné čerpat pouze do konce 2008, tak tototo tvrzení se týká pouze dovolené do 4 týdnů. Aby bylo vůbec možné celý tento postup aplikovat, musí se jednat o zaměstnance, jehož PP trval celý 2007 a vzniklo mu právo na alespoň 4 týdny dovolené. Pokud nejsou obě tyto podmínky splněny zároveň, jedná se o mezeru v ZP - srov. § 218 odst. 1, která snad bude někdy vyplněna.
Re:VH, prosím..
Děkuji moc.Všichni tito zaměstnanci (jsou asi 4) byli zaměstnaní u nás celý rok 2007, takže bych předpokládala, že nárok na převod těch 5 dnů mají. Jenom nevím,proč mi ten hloupý program ukazuje něco jiného (já vím,programy nejsou hloupé, jenom do nich občas někdo něco zadá špatně).
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více jak 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
13. 1. 2009 12:23
Máme ve firmě roční výměru dovolené 25 dní. Někteří naši zaměstnanci nemají vybraný ani 1 den dovolené z r.2008 a zbývá jim ještě 5 dní dovolené z r.2007. Při zpracování mezd mi program hlásí, že do nového roku mohu převést nejvýše 25 dní. myslím si, že je to špatně, protože podle mě bych jim mohla těch 30 dní převést (25 z loňska a 5 z předloňska). Mám pravdu já nebo ten program?